Pulykamáj körtével, vörösborral

Hozzávalók, pulykamáj körtével, vörösborral

  • 5 dkg vaj,
  • 80 dkg pulykamáj,
  • 4 dkg mogyoró,
  • 7 dkg sárgarépa,
  • 1 db körte,
  • 10 dkg jégsaláta,
  • 2 evőkanál olaj,
  • só,
  • bors,
  • balzsamecet,
  • cukor,
  • 1 dl vörösbor,
  • majoranna,
  • 10 dkg hagyma

 

Pulykamáj körtével, vörösborral

Pulykamáj körtével, vörösborral

 

A pulykamáj körtével, vörösborral recept elkészítése

 

Először 5 dkg vajat lehűtünk. A májat megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, lemossuk, leszárítjuk. A mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk, a szeletekre vágott hagymát előkészítjük a körte társaságában.

A pulykamájat vajon megpirítjuk, borsozzuk, kivesszük a serpenyőből. A hagymát zsiradékában megpirítjuk, balzsamecettel felengedjük, vörösbort adunk hozzá, hozzáadjuk a körtét, fűszerezzük. A pulykamájhoz aktuális árat itt találnak.

A hideg vajjal besűrítjük, majd tálalás előtt beletesszük a májat, a mogyorót. Cukorral fűszerezzük, és a tépett jégsalátára tálaljuk.

Sok-sok májas receptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pulykamáj körtével, vörösborral
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.