Pulykamáj körtével, vörösborral

A pulykamáj körtével, vörösborral recept hozzávalói

  • 5 dkg vaj,
  • 80 dkg pulykamáj,
  • 4 dkg mogyoró,
  • 7 dkg sárgarépa,
  • 1 db körte,
  • 10 dkg jégsaláta,
  • 2 evőkanál olaj,
  • só,
  • bors,
  • balzsamecet,
  • cukor,
  • 1 dl vörösbor,
  • majoranna,
  • 10 dkg hagyma
Pulykamáj körtével, vörösborral

Pulykamáj körtével, vörösborral

 

A pulykamáj körtével, vörösborral recept elkészítése

 

Röviden összefoglalva máj salátaágyon. Persze minden munkafolyamathoz tartozik egy-egy apró trükk. Tipikusan az az eset, amikor a rizs-krumpli-tészta kombót semmiképpen sem akartuk köretként adni. És hát persze, hogy van megoldás mindenre - a pulykamáj elkészítési módját pedig hozzáhangoltuk a körethez. Kedvet kaptak hozzá?

Először 5 dkg vajat lehűtünk. A májat megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, lemossuk, leszárítjuk. A mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk, a szeletekre vágott hagymát előkészítjük a körte társaságában.

A pulykamájat vajon megpirítjuk, borsozzuk, kivesszük a serpenyőből. A hagymát zsiradékában megpirítjuk, balzsamecettel felengedjük, vörösbort adunk hozzá, hozzáadjuk a körtét, fűszerezzük. A pulykamájhoz aktuális árat itt találnak.

A hideg vajjal besűrítjük, majd tálalás előtt beletesszük a májat, a mogyorót. Cukorral fűszerezzük, és a tépett jégsalátára tálaljuk.

Sok-sok májas receptért kattintsanak ide!

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pulykamáj körtével, vörösborral
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.