Pulykamáj körtével, vörösborral

A pulykamáj körtével, vörösborral recept hozzávalói

  • 5 dkg vaj,
  • 80 dkg pulykamáj,
  • 4 dkg mogyoró,
  • 7 dkg sárgarépa,
  • 1 db körte,
  • 10 dkg jégsaláta,
  • 2 evőkanál olaj,
  • só,
  • bors,
  • balzsamecet,
  • cukor,
  • 1 dl vörösbor,
  • majoranna,
  • 10 dkg hagyma
Pulykamáj körtével, vörösborral

Pulykamáj körtével, vörösborral

 

A pulykamáj körtével, vörösborral recept elkészítése

 

Röviden összefoglalva máj salátaágyon. Persze minden munkafolyamathoz tartozik egy-egy apró trükk. Tipikusan az az eset, amikor a rizs-krumpli-tészta kombót semmiképpen sem akartuk köretként adni. És hát persze, hogy van megoldás mindenre - a pulykamáj elkészítési módját pedig hozzáhangoltuk a körethez. Kedvet kaptak hozzá?

Először 5 dkg vajat lehűtünk. A májat megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, lemossuk, leszárítjuk. A mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk, a szeletekre vágott hagymát előkészítjük a körte társaságában.

A pulykamájat vajon megpirítjuk, borsozzuk, kivesszük a serpenyőből. A hagymát zsiradékában megpirítjuk, balzsamecettel felengedjük, vörösbort adunk hozzá, hozzáadjuk a körtét, fűszerezzük. A pulykamájhoz aktuális árat itt találnak.

A hideg vajjal besűrítjük, majd tálalás előtt beletesszük a májat, a mogyorót. Cukorral fűszerezzük, és a tépett jégsalátára tálaljuk.

Sok-sok májas receptért kattintsanak ide!

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.