Pulykamell mandulaköntösben

A pulykamell mandulaköntösben recept hozzávalói

4 x 14 dkg pulykamell, só, bors, őrölt szerecsendió, 1 db citrom, 15 dkg szeletelt mandula, 5 dkg liszt, 4 db tojás, 10 dkg vaj

Pulykamell mandulaköntösben, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Pulykamell mandulaköntösben, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A pulykamell mandulaköntösben recept elkészítése

 

Ha lehet ilyet mondani, ez az egyik legkedvesebb ételünk, több oknál fogva is: egyrészt rettentő gyorsan, minden különösebb faxni nélkül elkészíthető, és persze az sem elhanyagolható, hogy nagyon ízletes.

Pulykamell szeleteket veszünk, majd szétnyitjuk, kiverjük, közben sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval is ízesítjük. Ezután a szokott módon először lisztben, tojásban, majd ami a lényeges: szeletelt mandulában megforgatjuk, és forró vajban kisütjük. Ügyeljünk arra, hogy a mandula gyorsan és könnyen pirul, ezért ne süssük túl, legyen a mandulánk ropogós! A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

Tálalásnál a tetejére citromot teszünk. Az év végi nagy étkezések, nehéz ételek után én azt javaslom, könnyű köretet adjunk hozzá: salátát, cikóriát, kínai kelt, paradicsomot, amit balzsamecettel megöntözünk. Nem csak a töltött csirkemelles receptünknél, de ennél az ételnél is kitűnő köret, és ami a lényeg: próbáljuk ki a friss salátákat, higgyék el, érdemes.

Elkészítjük a remoulade mártást is, ami nem más, mint  tartármártás, amelyhez apróra vágott ecetes uborkát, hagymát teszünk. Remekül passzol hozzá egy tokaji hárslevelű, próbálják ki!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pulykamell mandulaköntösben
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.