Pulykamell rokfortos dióval töltve rizlingmártással

Hozzávalók, pulykamell rokfortos dióval töltve rizlingmártással

80 dkg pulykamell
20 dkg kéksajt
10 dkg dió
25 dkg szeletelt bacon
1 csokor petrezselyem

olaj
5 dkg méz
2 evőkanál keményítő

5 dkg sajt

 

 

A pulykamell rokfortos dióval töltve rizlingmártással recept elkészítése

 

A pulykamellszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Figyeljünk: kevés sót használjanak, mert a szalonna és a sajt is sós!

A sajtokat összekeverjük a durvára tört dióval, a finomra vágott petrezselyemmel, majd hengereket formázunk belőle. Így beletesszük a pulykamellbe, és a két végét behajtva göngyöljük fel. Szalonnával körbefonjuk, és zsiradék nélkül (vagy kevés zsiradékon!) lassú tűzön sütjük.

A mártáshoz a mézet megkaramellizáljuk, beleöntjük a bort, egy csipet sót teszünk hozzá, és a felére visszaforraljuk. Ha kész, vízzel kikevert keményítővel sűrítjük. A megsült pulykát rézsútosan vágjuk fel.

Medvehagymával, a tavasz első fűszernövényével díszítjük. Kevés durvára őrölt borssal még megszórjuk. A műsorban köret nélkül készítettük el ezt az ételt, mi azt javasoljuk, rizzsel kínálják.

Amennyiben szeretnék végigkísérni a sütés-főzés folyamatát, a teljes videóreceptet itt találják!

 

Pulykamell rokfortos dióval töltve rizlingmártással

Pulykamell rokfortos dióval töltve rizlingmártással

 

Gondoltunk egy remek sütire is. Megnézik?

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pulykamell roquefortos dióval töltve rizlingmártással
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.