Pulykamellcsíkok szecsuáni borssal

A pulykamellcsíkok szecsuáni borssal recept hozzávalói

50 dkg pulykamell, 1 dl olaj, 8 dkg szezámmag, 2 dkg fokhagyma, 50 dkg újburgonya, fél csomag petrezselyemzöld, kovászos uborka

A páchoz:

1 dl fehérbor, 0,5 dl szójaszósz, 2 dkg keményítő, piros arany, szecsuáni bors, gyömbér

Pulykamellcsíkok szecsuáni borssal

Pulykamellcsíkok szecsuáni borssal

 

Mit főzzünk ma? - Európa és a világ ízei magyarul. Aki rendszeresen követ minket, ismeri már jelmondatunkat. Ez a mostani recept is erre lesz kiváló példa, mert használunk ugyan piros aranyat (akinek nem tetszik, ne nézze, ne fintorogjon:), de gyömbért, szecsuáni borsot és szójaszószt is. Vágjanak bele bátran!

 

A pulykamellcsíkok szecsuáni borssal recept elkészítése

 

A megtisztított pulykamellet csíkokra vágjuk fel. Ezután a pulykamellcsíkokat sóval, szecsuáni borssal megszórjuk, friss gyömbérrel ízesítjük, szójaszószt locsolunk hozzá, zúzott fokhagymát, piros aranyat teszünk hozzá, majd fehérbort öntünk bele. A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

1-2 órán keresztül ebben a páclében hagyjuk a húst, hogy a pulyka intenzív ízesítést kapjon. Fehérborban elkevert tejszínt is öntünk bele. Az így pácolt húst kevés olívaolajban megsütjük.

A megtisztított, feldarabolt újburgonyát vastagfalú serpenyőben megsütjük, természetesen sózzuk, apróra vágott petrezselyemmel és szezámmaggal megszórjuk.

Tálaláskor adhatunk hozzá kovászos uborkát jégágyon,amit nagyon gyorsan és egyszerűen el tudunk készíteni: egy kis edénybe összetörjük darabosra a jeget, és erre helyezzük a felvágott uborkát.

 

Kínai hangulat? Itt egy tipp!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.