Pulykamellcsíkok szecsuáni borssal

A pulykamellcsíkok szecsuáni borssal recept hozzávalói

50 dkg pulykamell, 1 dl olaj, 8 dkg szezámmag, 2 dkg fokhagyma, 50 dkg újburgonya, fél csomag petrezselyemzöld, kovászos uborka

A páchoz:

1 dl fehérbor, 0,5 dl szójaszósz, 2 dkg keményítő, piros arany, szecsuáni bors, gyömbér

Pulykamellcsíkok szecsuáni borssal

Pulykamellcsíkok szecsuáni borssal

 

Mit főzzünk ma? - Európa és a világ ízei magyarul. Aki rendszeresen követ minket, ismeri már jelmondatunkat. Ez a mostani recept is erre lesz kiváló példa, mert használunk ugyan piros aranyat (akinek nem tetszik, ne nézze, ne fintorogjon:), de gyömbért, szecsuáni borsot és szójaszószt is. Vágjanak bele bátran!

 

A pulykamellcsíkok szecsuáni borssal recept elkészítése

 

A megtisztított pulykamellet csíkokra vágjuk fel. Ezután a pulykamellcsíkokat sóval, szecsuáni borssal megszórjuk, friss gyömbérrel ízesítjük, szójaszószt locsolunk hozzá, zúzott fokhagymát, piros aranyat teszünk hozzá, majd fehérbort öntünk bele. A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

1-2 órán keresztül ebben a páclében hagyjuk a húst, hogy a pulyka intenzív ízesítést kapjon. Fehérborban elkevert tejszínt is öntünk bele. Az így pácolt húst kevés olívaolajban megsütjük.

A megtisztított, feldarabolt újburgonyát vastagfalú serpenyőben megsütjük, természetesen sózzuk, apróra vágott petrezselyemmel és szezámmaggal megszórjuk.

Tálaláskor adhatunk hozzá kovászos uborkát jégágyon,amit nagyon gyorsan és egyszerűen el tudunk készíteni: egy kis edénybe összetörjük darabosra a jeget, és erre helyezzük a felvágott uborkát.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Kínai hangulat? Itt egy tipp!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pulykamellcsíkok szecsuáni borssal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.