Pulykaragu zöldségekkel, bazsalikomos burgonyapürével

A pulykaragu zöldségekkel, bazsalikomos burgonyapürével recept hozzávalói

  • 80 dkg pulykamell,
  • 1 szál póréhagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 5 dkg gomba (csiperke),
  • 5 dkg gomba (laska),
  • 1 db répa (sárga),
  • 1 db zeller (gumó),
  • 1 köteg petrezselyem,
  • 1 db citrom leve,
  • 2 evőkanál szójaszósz,
  • 10 dkg vaj,
  • 0,5 kg burgonya,
  • 4 dl tej,
  • só,
  • 3 szál bazsalikom
Pulykaragu zöldségekkel, bazsalikomos burgonyapürével

Pulykaragu zöldségekkel, bazsalikomos burgonyapürével

 

A pulykaragu zöldségekkel, bazsalikomos burgonyapürével recept elkészítése

 

Pulykamell zöldségesen, gombásan, és mindezt egyszerűen. Nagyon röviden ez az összefoglaló. Természetesen a köretnek is van titka, ennyi talán felcsigázta mindenki érdeklődését. Ha igen, nézzék meg a receptet, és készítsék is el így!

Az alaplevet feltesszük főni. Előkészülünk a főzéshez, azaz felaprítjuk a hagymát, a gombákat. A pulykamellből kis érméket vágunk, kicsit klopfoljuk, megsózzuk. A zöldségeket julienne-re aprítjuk. A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

Olajat hevítünk egy serpenyőben és a forró olajban sütjük a húst. Amikor elkészül, kivesszük, és abba a serpenyőbe belerakjuk a zöldségeket. Megsózzuk, együtt pirítjuk, majd alaplével felöntjük. Szójaszószt adunk még hozzá és nagyon nagyon kevés vajat. A legvégén a húst visszarakjuk, hogy átnedvesedjen.

A szokásos módon elkészítjük a burgonyapürét. A friss bazsalikomot apróra vágjuk és csak a kész burgonyapürébe keverjük bele, különben megbarnulna.

Tálalásnál a bazsalikomos burgonyapüré mellé tesszük húst, rá a zöldségeket. Bazsalikommal és petrezselyemmel díszítjük.

 

További pulykából készült ételért kattintson ide!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pulykaragu zöldségekkel, bazsalikomos burgonyapürével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.