Pulykaragu zöldségekkel, bazsalikomos burgonyapürével

A Pulykaragu zöldségekkel, bazsalikomos burgonyapürével recept hozzávalói

  • 80 dkg pulykamell,
  • 1 szál póréhagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 5 dkg gomba (csiperke),
  • 5 dkg gomba (laska),
  • 1 db répa (sárga),
  • 1 db zeller (gumó),
  • 1 köteg petrezselyem,
  • 1 db citrom leve,
  • 2 evőkanál szójaszósz,
  • 10 dkg vaj,
  • 0,5 kg burgonya,
  • 4 dl tej,
  • só,
  • 3 szál bazsalikom

 

Pulykaragu zöldségekkel, bazsalikomos burgonyapürével

Pulykaragu zöldségekkel, bazsalikomos burgonyapürével

 

A Pulykaragu zöldségekkel, bazsalikomos burgonyapürével recept elkészítése

Az alaplevet feltesszük főni. Előkészülünk a főzéshez, azaz felaprítjuk a hagymát, a gombákat. A pulykamellből kis érméket vágunk, kicsit klopfoljuk, megsózzuk. A zöldségeket julienne-re aprítjuk.

Olajat hevítünk egy serpenyőben és a forró olajban sütjük a húst. Amikor elkészül, kivesszük, és abba a serpenyőbe belerakjuk a zöldségeket. Megsózzuk, együtt pirítjuk, majd alaplével felöntjük. Szójaszószt adunk még hozzá és nagyon nagyon kevés vajat. A legvégén a húst visszarakjuk, hogy átnedvesedjen.

A szokásos módon elkészítjük a burgonyapürét. A friss bazsalikomot apróra vágjuk és csak a kész burgonyapürébe keverjük bele, különben megbarnulna.

Tálalásnál a bazsalikomos burgonyapüré mellé tesszük húst, rá a zöldségeket. Bazsalikommal és petrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

További pulykából készült ételért kattintson ide!

Cím
recipe image
Recept neve
Pulykaragu zöldségekkel, bazsalikomos burgonyapürével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.