Pulykasteak mézes gesztenyével, gyömbéres rizzsel

A Pulykasteak mézes gesztenyével recept hozzávalói

  • 60 dkg pulykamell,
  • 2-3 evőkanál méz,
  • 20dkg gesztenye,
  • 30 dkg rizs,
  • 5dkg vaj,
  • 1 db kisebb gyömbér,
  • 1dl tejszín,
  • 1 db narancs leve,
  • só,
  • bors,
  • csipet kurkuma vagy curry,
  • 1 evőkanál világos szója szósz,
  • fél dl olaj

 

Pulykasteak mézes gesztenyével, gyömbéres rizzsel

Pulykasteak mézes gesztenyével, gyömbéres rizzsel

 

A pulykamellet szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, a narancs levével és a szója szósszal pácoljuk. A rizst bő vízben megfőzzük a sóval és a meghámozott apró csíkokra vágott gyömbérrel.

Leszűrjük s hozzá keverjük a kurkumát (vagy curryt) és az olajat. Közben a gesztenyét megsütöttük meghámoztuk.

A steaket a vajon megsütjük. Zsírjába a mézet megfuttatjuk, beletesszük a gesztenyét, a tejszínt, a pác levét, és az egészet összeforraljuk.

A rizsből kis talapzatot készítünk erre kerül a steak és köré a gesztenye.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pulykasteak mézes gesztenyével, gyömbéres rizzsel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.