Pulykaszárny, pulykacomb, almával sütve

A pulykaszárny, pulykacomb, almával sütve recept hozzávalói

1 db felső pulykacomb, 2 db pulykaszárny, szárnytő nélkül, 1 liter tej, 10 db alma, 1,5 kg parázsburgonya, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál őrölt szegfűszeg, 6 gerezd fokhagyma, 5 g zsiradék, 2 dl fehérbor, só, gyömbérpor

Pulykaszárny, pulykacomb, almával sütve

Pulykaszárny, pulykacomb, almával sütve

 

A pulykaszárny, pulykacomb, almával sütve recept elkészítése

 

A pulyka relatíve semleges hús, ezért sok irányba el tudjuk vinni. Most almával készítjük, de előtte alkalmazunk még 1-2 trükköt. A pulykához aktuális árat itt találnak. Előbbi volt a szárny ára, itt pedig a combé.

A pulykahúst már előző este fokhagymás tejbe beáztatjuk. Másnap jól lecsöpögtetjük, és megsózzuk. Óvatosan meghintjük a gyömbérporral. A burgonyát meghámozzuk, az alma magházát eltávolítjuk, és félbevágjuk.

A tál alját kenjük ki a zsiradékkal. Belerakjuk a burgonyákat, megsózzuk, majd a tetejükre rakjuk az almát, a vágási felülettel felfelé. Odaszórjuk a fahéjat és a szegfűszeget. Az almákra rakjuk a pulykahúst, majd ráöntjük a tokaji bort. 140- 150 fokos sütőben, lefedve 2-2,5 óráig sütjük.

 

Itt találnak egy más irányba elvitt pulykás receptet, Mit főzzünk ma?-videón, természetesen, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pulykaszárny, pulykacomb, almával sütve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.