Pulykaszeletek karalábéval

Hozzávalók, pulykaszeletek karalábéval

60 dkg pulykamell,
3 db karalábé,
1 db paprika,
1 db paradicsom,
2 evőkanál olaj,
2 dl kefír,
só,
cukor,
1 dl tejszín

 

Pulykaszeletek karalábéval, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Pulykaszeletek karalábéval, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A pulykaszeletek karalábéval recept elkészítése

 

A tisztított karalábét sajtreszelőn nagyon vékonyra reszeljük. A pulykamellből 4 db 15 dkg szeletet vágunk, sózzuk, majd egy serpenyőben elősütjük. A paprika csumáját eltávolítjuk, utána kockára vágjuk, a paradicsomot szintén. Friss pulykamell filéhez aktuális árat itt találnak.

Egy lábosban olajat teszünk fel melegedni, ha forró, beletesszük a karalábét, és kavargatva lepirítjuk egy kicsit, vigyázva arra, hogy ne égjen meg. Ha már pirul a karalábé, hozzátesszük a paprikát és a paradicsomot, pár percig tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk az elősütött  pulykaszeleteket is. Nagyon kevés, decinyi vizet öntünk rá, sózzuk, cukorral ízesítjük, ha valaki ragaszkodik hozzá, egy csipet őrölt borsot elvisel az étel.

Lassú tűzön, gyakran kavargatva pároljuk addig, amíg a hús megpuhul. Szükség esetén a vizet pótolni lehet. Ha a hús megpuhult, ráöntjük a kefirt és a tejfölt. Egyet forralunk még rajta, és már kész is az étel. Majorannás rizzsel tálaljuk.

Egy másik típusú pulykás receptet itt találnak!

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pulykaszeletek karalábéval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.