Pulykatekercs spenótlevéllel töltve

A pulykatekercs spenótlevéllel töltve recept hozzávalói

30 dkg friss, vagy mélyhűtött leveles spenót, 1 db hagyma, 4 vékony szelet pulykamell, só, bors, 10 dkg juhsajt, 2 gerezd fokhagyma, kevés citromlé, 5 dl szárnyasalaplé, 60 dkg főtt burgonya, 8 db koktélparadicsom, 2 evőkanál krémsajt, kakukkfű

Pulykatekercs spenótlevéllel töltve

Pulykatekercs spenótlevéllel töltve

 

A pulykatekercs spenótlevéllel töltve recept elkészítése

 

És ismét eljutottunk a töltött receptekhez, ezúttal zöldséget adunk a húshoz, méghozzá spenótlevelet. Utóbbit használhatjuk mélyhűtött verzióban is, ha szezonon kívül készítik el ezt a receptet. Nézzék meg, próbálják ki!

A megfőzött burgonyát szeletekre vágjuk. A hagymát finomra vágjuk, majd olajon megfuttatjuk. Erre kerül rá a friss spenótlevél. Természetesen fagyasztott spenótból is el lehet készíteni ezt az ételt, de akkor figyeljünk arra, hogy kiengedés után ki kell csavarni a spenótleveleket. A spenóthoz aktuális árat itt találnak.

Összekeverjük a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a juhsajtot, megolvasztjuk, ezzel készen is van a töltelék.

A pulykaszeleteket fűszerezzük, majd beletesszük a tölteléket. A szeletek két oldalát kicsit behajtjuk, alufólia segítségével feltekerjük, majd forró alaplében puhára pároljuk. A pulykához aktuális árakat itt találnak.

Ezután kivesszük a fóliából, felszeleteljük. Köretként egy kicsit felturbózott burgonyát készítünk. A főtt krumplit összepirítjuk a felezett paradicsommal, ízesítjük kakukkfűvel, és krémsajttal.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pulykatekercs spenótlevéllel töltve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.