Rablóhús rácsos burgonyával

A rablóhús rácsos burgonyával recept hozzávalói

20 dkg sertésszűz, 20 dkg pulykamell, 10 dkg baconszalonna, fél zöldpaprika, fél piros kaliforniai paprika, 10 dkg gomba, 10 szem aszalt szilva, 10-10 dkg őszibarack és ananász, 30 dkg rácsos burgonya, 3 dl olaj a sütéshez, lollo verde, paradicsom, uborka, zöldpaprika, francia salátaöntet, petrezselyemzöld

Rablóhús rácsos burgonyával

Rablóhús rácsos burgonyával

 

A rablóhús rácsos burgonyával recept elkészítése

 

Rablóhús, jó időben, rossz időben. Jó időben értelemszerűen a szabadban, mert nem csak jó kis ételt sütünk, de jól is szórakozunk, rossz időben pedig a konyhában. Utóbbi is remek mulatság lehet, csak és kizárólag hozzáállás kérdése. Mi pedig adjuk hozzá a receptet, nézzék meg, és készítsék is el így!

A pulykamellet, valamint a szűzpecsenyét nagyobb kockákra vágjuk fel, grill fűszerkeverékkel kell ízesítjük.  Az aszalt szilvát a félbe- vagy negyedbe vágott őszibarackba helyezzük, majd mindezt betekerjük bacon szalonnába. Nyársra szúrjuk a húst, majd a tekercset  és az ananászt, így váltogatjuk, míg a nyárs megtelik. Ezután forróolajban, serpenyőben megsütjük. A pulykamellhez aktuális árat itt, a szűzpecsenyéhez pedig itt találnak.

A cikkekre vágott vöröshagymát kakukkfűvel megszórt baconszalonnába tesszük. A sertéshúst is kockára vágjuk fel, de ez intenzívebb fűszerezést kap. Kakukkfűvel és grill fűszerkeverékkel szórjuk meg. Nyársra szúrjuk a húst, majd a szalonnás hagymát, a gombát és a paprikát, stb. Megsózzuk,  s a serpenyőben, forró olajban készre sütjük.

Tálalásnál a rácsos burgonyát adunk köretnek, melynek készítését most elleshetik a Mit főzzünk ma? műsorából, hamarosan videón is elérhető lesz. Lényeg, hogy mindig 90 fokkal kell elfordítani a burgonyát. Kitűnően passzol hozzá egy villányi merlot, próbálják ki!

 

Nyársas recept, persze egy kicsit másképp? Természetesen van, hisz ez a Mit főzzünk ma? oldala! Nézzék meg ezt a verziót is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.