Rakott csirke

Hozzávalók

50 dkg csirkemell, 10 dkg bacon, 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 3 dl tej, 30 dkg burgonya, 5 dkg brokkoli, 2 db paradicsom, bors, 10 dkg sajt (trappista), 5 dkg karfiol, 5 dkg bab (zöld), szerecsendió

 

Rakott csirke

Rakott csirke

 

A rakott csirke elkészítése

 

A vajat felmelegítjük. Hozzáadjuk a lisztet és rántást készítünk belőle. Tejjel felöntjük, és csomómentesre keverjük. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. A burgonyát nagyon vékony szeletekre vágjuk.

A csirkemelleket szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk. Éppen hogy csak elősütjük. A bacont is elősütjük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Egy tűzálló tálba alulra burgonyaszeleteket teszünk. Kicsit megsózzuk. Rárakjuk a csirkét, majd arra a szalonnát. Erre megy a zöldség.

A paradicsomot karikára vágva tesszük rá. Ezt leöntjük a tejmártással. Tetejére sajtot reszelünk, és fél óráig sütjük 150 fokon.

Egy más karakterű csirkés receptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rakott csirke
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.