Rakott csirke

A rakott csirke recept hozzávalói

50 dkg csirkemell, 10 dkg bacon, 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 3 dl tej, 30 dkg burgonya, 5 dkg brokkoli, 2 db paradicsom, bors, 10 dkg trappista sajt, 5 dkg karfiol, 5 dkg zöldbab, szerecsendió

Rakott csirke

Rakott csirke

 

A rakott csirke recept elkészítése

 

Klasszikus recept, klasszikus rakottas. Most megmutatjuk, hogyan készül mindez a Mit főzzünk ma? konyhájában. Egy-két apróság kell hozzá csak, és kapnak egy remek csirkés receptet. Nézzék meg, próbálják ki!

A vajat felmelegítjük. Hozzáadjuk a lisztet és rántást készítünk belőle. Tejjel felöntjük, és csomómentesre keverjük. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. A burgonyát nagyon vékony szeletekre vágjuk.

A csirkemelleket szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk. Éppen hogy csak elősütjük. A bacont is elősütjük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Egy tűzálló tálba alulra burgonyaszeleteket teszünk. Kicsit megsózzuk. Rárakjuk a csirkét, majd arra a szalonnát. Erre megy a zöldség.

A paradicsomot karikára vágva tesszük rá. Ezt leöntjük a tejmártással. Tetejére sajtot reszelünk, és fél óráig sütjük 150 fokon.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

 

Egy más karakterű csirkés receptért kattintsanak ide!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és amelyik megtetszik, készítsék el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rakott csirke
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.