Rakott csirkemell

A rakott csirkemell recept hozzávalói

60 dkg burgonya, 30 dkg alma, 70 dkg csirkemell, reszelt sajt (provolone vagy parmezán), tejmártáshoz: tej, hegyisajt, só

Rakott csirkemell

Rakott csirkemell

 

A rakott csirkemell recept elkészítése

 

Egyrészt almával ízesítjük a csirkemellet, másrészt pedig sajttal koronázzuk meg. Csínján bánjanak a sóval, mert akár provolonét, akár parmezánt használnak, mindkettő erősen fűszeres sajt. Ezért választottuk a recepthez. Nézzék meg, próbálják ki!

A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, karikára vágjuk. Borízű almát szintén karikára vágunk.

A csirkemelleket serpenyőben elősütjük, majd magas szélű tepsiben alulra a burgonyát, aztán a csirkemellet, majd az almakarikát rétegezzük.

Kevés besamelmártást öntünk rá, majd újból rétegezzük, tetejére reszelt sajt kerüljön. Előre el lehet készíteni, csak sütni kell. Provolonéhez aktuális árat itt találnak. A besamel elkészítéséhez tippet itt találnak.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rakott csirkemell
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.