Rakott káposzta borjúból

Hozzávalók, rakott káposzta borjúból

1 kg savanyú káposzta
20 dkg rizs
30 dkg darált borjúhús

bors
4 db tojás
vaj
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg kolbász
tejföl

 

Rakott káposzta borjúból

Rakott káposzta borjúból

 

A rakott káposzta borjúból recept elkészítése

 

A savanyú káposztát első lépésben puhára főzzük, a rizst pedig húslében pároljuk meg.

Serpenyőben apróra vágott sült vöröshagymán darált borjúhúst megpárolunk. Sóval, borssal ízesítjük. 4 tojást keményre főzünk, megtisztítjuk, karikára vágjuk. A borjúhús beszerzéséhez aktuális árakat itt találnak.

Tűzálló tálat kivajazunk, lerakunk egy sor káposztát, tetejére pár tojáskarikát, kevés kockára vágott, pirított füstölt szalonnát és füstölt kolbászt.

Utána következik a darált borjúhús, amit jól meglocsolunk tejföllel, megint egy sor rizs, majd tojás, szalonna, kolbász, borjúhús, tejföl, amíg az edény meg nem telik. A tetején mindig a káposzta zárja a sort, bőven megöntözve tejföllel.

Ügyeljünk arra, hogy 150 fokon, egyenletesen süssük kb. másfél órán keresztül.

Egy másik borjúreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rakott káposzta borjúból
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.