Rakott káposzta erdélyi módra

A rakott káposzta erdélyi módra recept hozzávalói

  • 1 kg savanyú káposzta,
  •  30 dkg darált sertéshús,
  •  15 dkg párolt rizs,
  •  5 dkg vöröshagyma,
  •  0,5 dl olaj,
  •  2 dl tejföl,
  •  5 dkg zsemlemorzsa,
  •  20 dkg füstölt kakastaréj szalonna,
  •  csombor,
  •  ételízesítő,
  •  só,
  •  majoranna,
  •  fűszerpaprika,
  •  vaj,
  •  petrezselyemzöld
Rakott káposzta erdélyi módra

Rakott káposzta erdélyi módra

 

A rakott káposzta erdélyi módra recept elkészítése

 

Hagyományos rakott káposzta készül ma a Mit főzzünk ma? konyhájában. Ebben a receptben most nincs modern rafinéria, nem csak a recept hagyományos, de az elkészítés módja is, nem véletlenül, természetesen. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy zevés zsiradékon a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük. Rátesszük a fűszerpaprikát, oldjuk a színét, majd felengedjük vízzel. Ízesítjük fokhagymával, sóval, ételízesítővel. Erre az alapra tesszük rá a darált sertéshúst, és megpároljuk.

A rizst sós vízben megfőzzük. Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a rizst. Ízesítjük majoránnával, borsikafűvel. Szaftos tölteléket kell, hogy kapjunk.

A savanyú káposztát forró vízben leblansírozzuk, így puhább lesz, és a savanyúságából is veszít. A káposzta felét kivajazott, morzsázott hőálló edénybe beletesszük, megszórjuk kevés majoránnával és csomborral, majd erre helyezzük a tölteléket. Beborítjuk a maradék káposztával. Gazdagon meglocsoljuk tejföllel, a tetejét megszórjuk piros paprikával és kevés zsemlemorzsával. 30-40 percig sütjük 180 fokon.

Ha megsült, kakastaréj szalonnával megdíszítjük, amelynek egyik felét piros paprikába, a másikat apróra vágott petrezselyemzöldbe mártjuk. Egy igazán gazdag, hagyományos ételt mutattunk be a Mit főzzünk ma? konyhájából, reméljük, megtetszett, és elkészítik Önök is így otthon.

 

Egy másik, káposztából készült receptért kattintson ide!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet!

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És, jöjjenek holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.