Rakott káposzta erdélyi módra

A Rakott káposzta erdélyi módra recept hozzávalói

  • 1 kg savanyú káposzta,
  •  30 dkg darált sertéshús,
  •  15 dkg rizs (párolt),
  •  5 dkg vöröshagyma,
  •  0,5 dl olaj,
  •  2 dl tejföl,
  •  5 dkg zsemlemorzsa,
  •  20 dkg füstölt kakastaréj szalonna,
  •  csombor,
  •  ételízesítő,
  •  só,
  •  majoranna,
  •  fűszerpaprika,
  •  borsikafű,
  •  vaj,
  •  petrezselyemzöld

 

Rakott káposzta erdélyi módra

Rakott káposzta erdélyi módra

 

Kevés zsiradékon a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük. Rátesszük a
fűszerpaprikát, oldjuk a színét, s felengedjük vízzel. Ízesítjük fokhagymával, sóval, ételízesítővel. Erre az alapra tesszük rá a darált sertéshúst, és megpároljuk.

A rizst sós vízben megfőzzük. Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a rizst. Ízesítjük majoránnával, borsikafűvel. Szaftos tölteléket kell, hogy kapjunk.

A savanyú káposztát forró vízben leblansírozzuk, így puhább lesz, és a savanyúságából is veszít. A káposzta felét kivajazott, morzsázott hőálló edénybe beletesszük, megszórjuk kevés majoránnával és csomborral, majd erre helyezzük a tölteléket. Beborítjuk a maradék káposztával. Gazdagon meglocsoljuk tejföllel, a tetejét megszórjuk piros paprikával és kevés zsemlemorzsával. 30-40 percig sütjük 180 °C-on.

Ha megsült, kakastaréj szalonnával megdíszítjük, melynek egyik felét piros paprikába, a másikat apróra vágott petrezselyemzöldbe mártjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Egy másik, káposztából készült receptért kattintson ide!

 

 

Cím
recipe image
Recept neve
Rakott káposzta erdélyi módra
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.