Ribizlis-narancsos vadkacsamell

Hozzávalók

10 dkg cukor, bazsalikom, 2 dkg keményítő, 2 dl bor (vörös), rozmaring, 50 dkg krokett, 1 db narancs, só, 20 dkg ribizli, olaj

 

Ribizlis-narancsos vadkacsamell

Ribizlis-narancsos vadkacsamell

 

 

Elkészítése

 

A kacsamelleket olajba helyezzük. Friss rozmaringszálakat rakunk mellé, és pár napig pácolni hagyjuk. A kacsához aktuális árakat itt találnak.

Egy forralóban cukrot karamellizálunk, és ráhelyezzük a ribizlit. Felöntjük vörösborral. A keményítőt egy kevés vízzel elkeverjük, majd a ribizlis mártáshoz adagoljuk. Szükség esetén kevés vízzel felöntjük.

 

Ribizlis-narancsos vadkacsamell 3

Ribizlis-narancsos vadkacsamell 3

 

A narancsot meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. Így adjuk a ribizlihez, és egyszer összeforraljuk.

A vadkacsát a pácból kivesszük, sózzuk, és középmeleg serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. A kacsamelleket a burgonyakrokettel és a ribizlimártással tálaljuk.

 

Ribizlis-narancsos vadkacsamell 2

Ribizlis-narancsos vadkacsamell 2

 

Ha már kacsa, itt egy másik tipp is. No nem mintha ez rossz lenne, de legyen minél több tipp a házi recepttárban:).

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Ribizlis-narancsos vadkacsamell
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.