Rizottó sült báránygerinccel

A Rizottó sült báránygerinccel recept hozzávalói

  • 5 dkg hagyma,
  • 1 fokhagymagerezd,
  • 1 csomag kapor,
  • 1 csomag metélőhagyma,
  • 1 csomag petrezselyemzöld,
  • 10 dkg paradicsom,
  • 4 dkg parmezán,
  • 7 dl szárnyas alaplé,
  • 5 dkg vaj,
  • 20 dkg rizottó rizs,
  • só,
  • bors,
  • szerecsendió,

 

Rizottó sült báránygerinccel

Rizottó sült báránygerinccel

 

A tisztított hagymát a fokhagyma társaságában kockára vágjuk. Összevágjuk a zöldfűszereket. A paradicsomot nagyobb darabokra szeleteljük, kimagozzuk.

3 dkg vajat kiolvasztunk, hevítjük rajta a rizottó rizst. Hozzáadjuk a finomra vágott zöldfűszereket, majd felengedjük a szárnyas alaplével.

Főzzük, pároljuk, mindig pótoljuk a folyadékot. Legvégén hozzáadjuk a paradicsomhúst és a parmezán sajtot, sózzuk, borsozzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Azonnal tálaljuk.

Még egy bárányrecept jöhet?

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rizottó sült báránygerinccel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.