Rizses libatopogó

A rizses libatopogó recept hozzávalói

  • 1 kg libaaprólék,
  • 20 dkg zúza,
  • 20 dkg rizs,
  • 10 dkg gomba,
  • 10 dkg zöldborsó,
  • 5 dkg vöröshagyma,
  • 1 db zöld paprika,
  • 15 dkg libamáj,
  • 1 csomag petrezselyemzöld,
  • só,
  • bors,
  • majoranna,
  • 15 dkg füstölt sajt,
  • zsemlemorzsa
Rizses libatopogó, a kép illusztráció, forrás: Piabay

Rizses libatopogó, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A rizses libatopogó recept elkészítése

 

A libatopogó nem más, mint a liba lába. Ez az étel a libalábak mellett belsőségből is készül. A libához aktuális árakat itt találnak.

A hagymát szép apróra összevágjuk, forró zsiradékban üvegesre hevítjük. Közben a libamájat megtisztítjuk, pici zsemlemorzsában megforgatjuk, félretesszük. Amikor a hagymánk már üveges, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a zöldpaprikát, s csontlével felöntjük.

Erre kerül rá a szárny és a zúza a lábbal együtt. Ízesítjük borssal, majorannával, sóval. Később hozzátesszük a májat, a gombát és a zöldborsót. Mi liba alakú tálban tálaltuk fel, paradicsomrózsával díszítettük.

 

Egy másfajta szárnyasreceptet itt találnak.

 

Ha szeretne még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Nézzen körül, válogasson, és válassza ki a mai hangulatához leginkább passzoló receptet.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(20031112)



Comments are closed.