Rizses libatopogó

Hozzávalók, rizses libatopogó

  • 1 kg libaaprólék,
  • 20 dkg zúza,
  • 20 dkg rizs,
  • 10 dkg gomba,
  • 10 dkg zöldborsó,
  • 5 dkg vöröshagyma,
  • 1 db zöld paprika,
  • 15 dkg libamáj,
  • 1 csomag petrezselyemzöld,
  • só,
  • bors,
  • majoranna,
  • 15 dkg füstölt sajt,
  • zsemlemorzsa

 

Rizses libatopogó, a kép illusztráció, forrás: Piabay

Rizses libatopogó, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A rizses libatopogó recept elkészítése

 

A libatopogó nem más, mint a liba lába. Ez az étel a libalábak mellett belsőségből is készül. A libához aktuális árakat itt találnak.

A hagymát szép apróra összevágjuk, forró zsiradékban üvegesre hevítjük. Közben a libamájat megtisztítjuk, pici zsemlemorzsában megforgatjuk, félretesszük. Amikor a hagymánk már üveges, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a zöldpaprikát, s csontlével felöntjük.

Erre kerül rá a szárny és a zúza a lábbal együtt. Ízesítjük borssal, majorannával, sóval. Később hozzátesszük a májat, a gombát és a zöldborsót. Mi liba alakú tálban tálaltuk fel, paradicsomrózsával díszítettük.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(20031112)

Cím
recipe image
Recept neve
Rizses libatopogó
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.