Rizses, zöldborsós szűzpecsenye

A rizses, zöldborsós szűzpecsenye recept hozzávalói

50 dkg sertésszűz, 10 dkg héjas zöldborsó, só, bors, 6 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 db paradicsom, 40 dkg főtt rizs, petrezselyem, 1 kávéskanál paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma

Rizses, zöldborsós szűzpecsenye

Rizses, zöldborsós szűzpecsenye

 

A rizses, zöldborsós szűzpecsenye recept elkészítése

 

Bizonyos szempontból mondhatnánk azt is, hogy egyszerű rizseshús. Jó eséllyel az, persze. Azért van benne plusz ötlet, ahogyan azt már megszokhatták. Nézzék meg, próbálják ki!

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Serpenyőben a zsírját kipirítjuk. Közben a sertésszüzet kisujjnyi csíkokra vágjuk és félretesszük. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

A zsírjára pirult szalonnához adjuk a félfülre vágott vöröshagymát. Lepirítjuk, és hozzáadjuk a felcsíkozott húst, a paradicsompürét, a nyers zöldborsót, majd sózzuk, borsozzuk.

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a vágott petrezselymet, és a kockára vágott paradicsomot, majd a főtt rizst. Jól összekeverjük, pirítjuk, majd tálaljuk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rizses, zöldborsós szűzpecsenye
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.