Ropogós kacsasült római tálban

A ropogós kacsasült római tálban recept hozzávalói

1,5- 2 kg körüli pecsenyekacsa, 4 db szilva, 2 db mandarin vagy narancs, 1 db nagyobb alma, 10 darab aszalt barack, 8 db burgonya, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg húsos szalonna, só, majoránna

Ropogós kacsasült római tálban

Ropogós kacsasült római tálban

 

A ropogós kacsasült római tálban recept elkészítése

 

Ha a nagyon gyors receptek közül választanának, nos, ez nem az a recept. Többórás sztori, de kétségtelenül az a kategória, amelyik megéri a törődést. A kacsa remek étel, ez egy igazi, ropogós verzió, méghozzá gyümölcsösen, nem mondhatunk mást, mint amit szoktunk, nézzék meg, és készítsék is el így!

A kacsát előkészítjük: a mellnél beirdaljuk, a bőrös felét megsózzuk. A sót, a majorannát és a zúzott fokhagymát összekeverjük, a kacsa hasüregét jó alaposan bedörzsöljük. Körülbelül 15- 20 percig állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják a húst. A pecsenyekacsához aktuális árat itt találnak.

Közben a szilvákat kimagozzuk, és félbevágjuk. A mandarint vagy a narancsot meghámozzuk, és cikkekre szedjük szét. Az alma magházát eltávolítjuk, négy részre vágjuk fel. A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, karikára felvágjuk, összekeverjük. A szalonnát felszeleteljük.

A római tál aljába egy pici vizet öntünk, és a szalonna felét az aljára, fektetjük, rárakjuk a burgonya és a hagyma keverékét, megsózzuk.

A kacsa gyomrába beletesszük a gyümölcsöket és a két combját, összetűzzük. Rárakjuk a hagymás burgonyára, rátesszük a maradék szalonnaszeleteket, lefedjük a tálat, és 150- 160 fokos sütőben készre sütjük. Körülbelül 2 óra alatt készül el.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Ropogós kacsasült római tálban
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.