Roppanós zöldségekkel készített nyúlragu

Hozzávalók

  • 40 dkg nyúlgerincfilé,
  • 4 fej lilahagyma,
  • vaj,
  • késhegynyi kakukkfű,
  • só,
  • fehérbors,
  • 4 db paradicsom,
  • 4 db zöldpaprika,
  • 20 dkg karfiol,
  • 10 dkg brokkoli,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 evőkanál magos mustár,
  • 1 db citrom,
  • 1 kiskanál kapribogyó,
  • 1 dl fehérbor,
  • 8 szelet kenyér

 

Roppanós zöldségekkel készített nyúlragu

Roppanós zöldségekkel készített nyúlragu

 

A Roppanós zöldségekkel készített nyúlragu elkészítése

A kockára vágott lilahagymát vajon lepirítjuk. Ennél az ételnél nagyon fontosak a színek, ezért választottuk a lilahagymát.

Hozzáadjuk a szintén kockára vágott nyúlgerincfilét, fűszerezzük, majd puhulási sorrendben következnek a zöldségek: beletesszük a karfiolrózsákat, majd a brokkolit, közben a fűszerekről se feledkezzenek meg.

Sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet teszünk hozzá, capribogyót is teszünk bele.

A paradicsomot kicsumázzuk, kockára vágjuk.

A magos mustárt a serpenyő szélén kicsit lepirítjuk, és beletesszük a fehérbort is.

Tejszínnel felengedjük, ezzel lazítjuk az ételt, meg egy picit tompítjuk vele a mustár erőteljes ízét is, végül beforraljuk.

Tálalásnál a ragu mellé kerülnek a kenyérszeletek.

A ragu oly színes, hogy csak egy kis citromot használtunk a díszítéshez.

 

Jó étvágyat kívánunk!

További nyulas receptekért katintson ide!

Cím
recipe image
Recept neve
Roppanós zöldségekkel készített nyúlragu
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.