Roppanós zöldségekkel készített nyúlragu

A roppanós zöldségekkel készített nyúlragu recept hozzávalói

  • 40 dkg nyúlgerincfilé,
  • 4 fej lilahagyma,
  • vaj,
  • késhegynyi kakukkfű,
  • só,
  • fehérbors,
  • 4 db paradicsom,
  • 4 db zöldpaprika,
  • 20 dkg karfiol,
  • 10 dkg brokkoli,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 evőkanál magos mustár,
  • 1 db citrom,
  • 1 kiskanál kapribogyó,
  • 1 dl fehérbor,
  • 8 szelet kenyér
Roppanós zöldségekkel készített nyúlragu

Roppanós zöldségekkel készített nyúlragu

 

A roppanós zöldségekkel készített nyúlragu recept elkészítése

 

A nyúl nem is olyan régen a mindennapi konyha része volt, aztán ilyen-olyan okokból háttérbe szorult. Itt az ideje, hogy ennek a rossz hagyománynak véget vessünk, a receptet természetesen mi adjuk hozzá. Nézzék meg, hogyan készül ma a nyúl, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy a kockára vágott lilahagymát vajon lepirítjuk. Ennél az ételnél nagyon fontosak a színek, ezért választottuk a lilahagymát.

Hozzáadjuk a szintén kockára vágott nyúlgerincfilét, fűszerezzük, majd puhulási sorrendben következnek a zöldségek: beletesszük a karfiolrózsákat, majd a brokkolit, közben a fűszerekről se feledkezzenek meg. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet teszünk hozzá, kapribogyót is teszünk bele. A nyúlgerinchez aktuális árat itt találnak.

A paradicsomot kicsumázzuk, kockára vágjuk. A magos mustárt a serpenyő szélén kicsit lepirítjuk, és beletesszük a fehérbort is. Tejszínnel felengedjük, ezzel lazítjuk az ételt, meg egy picit tompítjuk vele a mustár erőteljes ízét is, végül beforraljuk.

Tálalásnál a ragu mellé kerülnek a kenyérszeletek. A ragu oly színes, hogy csak egy kis citromot használtunk a díszítéshez.

 

Ha már emlegettük a recept ajánlójánál a nyulat, nézzenek meg egy másfajta receptet is vele, itt!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.