A roppanós zöldségekkel készített nyúlragu recept hozzávalói
- 40 dkg nyúlgerincfilé,
- 4 fej lilahagyma,
- vaj,
- késhegynyi kakukkfű,
- só,
- fehérbors,
- 4 db paradicsom,
- 4 db zöldpaprika,
- 20 dkg karfiol,
- 10 dkg brokkoli,
- 2 dl tejszín,
- 2 evőkanál magos mustár,
- 1 db citrom,
- 1 kiskanál kapribogyó,
- 1 dl fehérbor,
- 8 szelet kenyér
Roppanós zöldségekkel készített nyúlragu
A roppanós zöldségekkel készített nyúlragu recept elkészítése
A nyúl nem is olyan régen a mindennapi konyha része volt, aztán ilyen-olyan okokból háttérbe szorult. Itt az ideje, hogy ennek a rossz hagyománynak véget vessünk, a receptet természetesen mi adjuk hozzá. Nézzék meg, hogyan készül ma a nyúl, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!
Most azzal kezdünk, hogy a kockára vágott lilahagymát vajon lepirítjuk. Ennél az ételnél nagyon fontosak a színek, ezért választottuk a lilahagymát.
Hozzáadjuk a szintén kockára vágott nyúlgerincfilét, fűszerezzük, majd puhulási sorrendben következnek a zöldségek: beletesszük a karfiolrózsákat, majd a brokkolit, közben a fűszerekről se feledkezzenek meg. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet teszünk hozzá, kapribogyót is teszünk bele. A nyúlgerinchez aktuális árat itt találnak.
A paradicsomot kicsumázzuk, kockára vágjuk. A magos mustárt a serpenyő szélén kicsit lepirítjuk, és beletesszük a fehérbort is. Tejszínnel felengedjük, ezzel lazítjuk az ételt, meg egy picit tompítjuk vele a mustár erőteljes ízét is, végül beforraljuk.
Tálalásnál a ragu mellé kerülnek a kenyérszeletek. A ragu oly színes, hogy csak egy kis citromot használtunk a díszítéshez.
Ha már emlegettük a recept ajánlójánál a nyulat, nézzenek meg egy másfajta receptet is vele, itt!
Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!
Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!
Jó étvágyat kívánunk!