Roston sült csirkecopfok, ropogós salátával

A roston sült csirkecopfok, ropogós salátával recept hozzávalói

  • 4 db csirkemellfilé,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 1 kispohár joghurt,
  • 1 dl olívaolaj,
  • 1 db fejes saláta,
  • 1,5 dl olívaolaj,
  • 0,5 dl fehér borecet,
  • 2 szál zöldhagyma,
  • 1/2 csokor petrezselyem,
  • 2 szál rozmaring

 

Roston sült csirkecopfok, ropogós salátával

Roston sült csirkecopfok, ropogós salátával

 

A roston sült csirkecopfok, ropogós salátával recept elkészítése

 

A csirkemelleket lapjával félbevágjuk. A szeleteket deszkára fektetjük és három csíkra daraboljuk, úgy, hogy az egyik vége egyben maradjon. Befonjuk, hústűvel összetűzzük és sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Megkenjük natúr joghurttal. Egymás mellé egy tálcára tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal és lefóliázva 1-2 órára a hűtőbe tesszük pácolódni. Végül a forró rostlapon minden oldalukat pirosra sütjük. A salátához a fejes salátát vékonyabb cikkekre vágjuk, folyó hidegvíz alatt jól megmossuk és lecsepegtetjük.

Az öntethez az olívaolajat keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a borecetet, a felkarikázott zöldhagymát, az aprított petrezselymet, a rozmaringot, sót, és a durvára tört színes borsot. Az egészet összekeverjük. Tálaláskor a sült csirkecopfokat tányérra fektetjük, majd mellé tesszük a saláta cikkeket, és meglocsoljuk a zöldfűszeres-borecetes olívás öntettel.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Roston sült csirkecopfok, ropogós salátával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.