Roston sült csirkecopfok salátával

A roston sült csirkecopfok salátával recept hozzávalói

  • 4 db csirkemellfilé,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 1 kispohár joghurt,
  • 1 dl olívaolaj,
  • 1 db fejes saláta,
  • 1,5 dl olívaolaj,
  • 0,5 dl fehér borecet,
  • 2 szál zöldhagyma,
  • 1/2 csokor petrezselyem,
  • 2 szál rozmaring
Roston sült csirkecopfok salátával

Roston sült csirkecopfok salátával

 

A roston sült csirkecopfok salátával recept elkészítése

 

Csirkemell, ma is egy kicsit másképp. A sütéshez spéci módon készítjük elő a húst, az alaprecept szerint ropogós saláta dukál mellé, friss, egészséges étel. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A csirkemelleket lapjával félbevágjuk. A szeleteket deszkára fektetjük és három csíkra daraboljuk, úgy, hogy az egyik vége egyben maradjon. Befonjuk, hústűvel összetűzzük és sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Megkenjük natúr joghurttal. Egymás mellé egy tálcára tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal és lefóliázva 1-2 órára a hűtőbe tesszük pácolódni. Végül a forró rostlapon minden oldalukat pirosra sütjük. A salátához a fejes salátát vékonyabb cikkekre vágjuk, folyó hidegvíz alatt jól megmossuk és lecsepegtetjük.

Az öntethez az olívaolajat keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a borecetet, a felkarikázott zöldhagymát, az aprított petrezselymet, a rozmaringot, sót, és a durvára tört színes borsot. Az egészet összekeverjük. Tálaláskor a sült csirkecopfokat tányérra fektetjük, majd mellé tesszük a saláta cikkeket, és meglocsoljuk a zöldfűszeres-borecetes olívás öntettel.

 

Ha kíváncsiak egy másfajta csirkés receptre, itt találnak egyet, nézzék meg!

 

Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! 



Comments are closed.