Roston sült őzgerincfilé, pácolt körtével

A roston sült őzgerincfilé, pácolt körtével recept hozzávalói

  • 10 dkg friss gyömbér,
  • 1 dkg szegfűszeg,
  • 2 dkg egész fahéj,
  • 10 dkg barna cukor,
  • 7 ml almaecet,
  • 80 dkg őzgerinc,
  • 1 dkg kakukkfű,
  • 50 dkg körte,
  • só,
  • bors

 

Roston sült őzgerincfilé, pácolt körtével

Roston sült őzgerincfilé, pácolt körtével

 

A roston sült őzgerincfilé, pácolt körtével recept elkészítése

 

Fél liter vízben felfőzzük a szegfűszeget, fahéjat, barna cukrot, almaecetet és a tisztított reszelt gyömbért. Hozzáadjuk a felezett, magházától megszabadított, hámozott friss körtét. Egy napig érleljük ebben a páclében. A körtét köretként tálaljuk. Az őzgerinc aktuális árát itt találja. Az őzgerincet kifilézzük, lehártyázzuk, fűszerezzük, és roston megsütjük.

Jó ötlet, ha néha-néha szakítunk a megszokott dolgokkal, például kalácsot pirítunk köretként az őz és a körte mellé. Nagyon könnyű: a szeletelt kalácsot a visszamaradt húslén-zsiradékon pirítjuk meg, és készen is vagyunk. Az őzt díszíthetjük narancskarikával, hogy még pikánsabb legyen.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Roston sült őzgerincfilé, pácolt körtével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.