Rostonsült őzgerinc pácolt körtével

A rostonsült őzgerinc pácolt körtével recept hozzávalói

  • 10 dkg friss gyömbér,
  • 1 dkg szegfűszeg,
  • 2 dkg egész fahéj,
  • 10 dkg barnacukor,
  • 7 ml almaecet,
  • 80 dkg őzgerinc,
  • 1 dkg kakukkfű,
  • só,
  • bors,
  • fél kg körte,
  • őzgerincfilé
Rostonsült őzgerinc pácolt körtével

Rostonsült őzgerinc pácolt körtével

 

A rostonsült őzgerinc pácolt körtével recept elkészítése

 

Igazán különleges hús kerül most a konyhaasztalra, őz. Természetesen nem hétköznapi recept dukál hozzá, nézzék meg, mit találtunk ki, és készítsék is el így!

Fél liter vízben felfőzzük a szegfűszeget, fahéjat, barnacukrot, almaecetet és a tisztított reszelt gyömbért. Hozzáadjuk a felezett, magházától megszabadított, hámozott friss körtét.

Egy napig érleljük ebben a páclében. Az őzgerincet kifilézzük, lehártyázzuk, fűszerezzük, és roston megsütjük. Az őzgerinchez aktuális árat itt találnak.

A körtét köretként tálaljuk. Jó ötlet, ha néha-néha szakítunk a megszokott dolgokkal, például kalácsot pirítunk köretként az őz és a körte mellé.

Nagyon könnyű: a szeletelt kalácsot a visszamaradt húslén-zsiradékon pirítjuk meg, és készen is vagyunk.

Az őzt díszíthetjük narancskarikával, hogy még pikánsabb legyen.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rostonsült őzgerinc pácolt körtével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.