Rozmaringos borjúsült

A rozmaringos borjúsült recept hozzávalói

  • 2 kg borjúcomb,
  • 1 dkg rozmaring,
  • 10 dkg só,
  • 1 dkg bors,
  • fél dkg majoranna,
  • petrezselyem,
  • burgonya,
  • párolt rizs
Rozmaringos borjúsült

Rozmaringos borjúsült

 

A rozmaringos borjúsült recept elkészítése

 

Igazán különleges étel készül, ha kiválasztják ezt a receptet elkészítésre. Sok-sok apróság van benne, tehát nem egy egyszerű kis összedobós receptről van szó, ahogy mondani szokás, van benne kihívás. Nézzék meg, és készítsék is el így!

Először is a húst megszabadítjuk a hártyáitól. A borjúhúshoz aktuális árat itt találnak. Utána marinádot készítünk, semmi ijedtség, egyzserű dolog lesz ez: 10 dkg sót kb. 1 dkg borssal 1 dkg rozmaringgal, fél dkg majorannával összekeverünk, és nagystílűen befűszerezzük a borjúhúst. Egyáltalán nem baj, ha egy napot áll ebben a fűszerkeverékben, sőt.

A sütést 160 fokon kezdjük el, sütőlemezen. Folyadékot mindig tegyünk alá, takarjuk le, és gyakran forgassuk a húst. A borjú kb. másfél-két óra múlva lesz puha, és át is sül. A fóliát az utolsó félórában vegyük le. Amint ideértünk, vegyük 190 fokra a sütőt, és pirítsunk rá, hogy ropogós, aranysárga legyen.

Közeledünk a célhoz: tegyük félre a húst, hagyjuk állni kb. 10 percig, hogy a sütési folyamat befejeződjön. Addig zsírjából készítsünk jó fajta rozmaringmártást.

Tálaláskor ne túl vékony szeletekre vágjuk fel ezt az egybesült csodát, öntsük alá a mártást. Aznapi aktuális hangulatunk szerint készíthetünk hozzá hagymás törtburgonyát, krokettet, rösztit vagy párolt rizst, rizottót. De, akár egy jó hagymás burgonyasaláta sem lesz szentségtörés! Elkészítenék utóbbit, de nem tudják, hogyan? Semmi probléma, itt a recept hozzá!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rozmaringos borjúsült
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.