Rozmaringos őzgerinc vargányarizottóval

A rozmaringos őzgerinc vargányarizottóval recept hozzávalói

30 dkg őzgerincfilé, 10 dkg hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag petrezselyem, 15 dkg vargánya gomba, 10 dkg vaj, olívaolaj, 3 db rozmaringág, 20 dkg rizottó rizs, 7 dl zöldség alaplé, só, bors, 5 dkg birsalmalekvár

Rozmaringos őzgerinc vargányarizottóval

Rozmaringos őzgerinc vargányarizottóval

 

A rozmaringos őzgerinc vargányarizottóval recept elkészítése

 

A vadételeknek különleges hangulata van, és ami a jó hír, hogy ezt a hangulatot már a konyhában, az étel elkészítése során megtapasztaljuk. Szerintünk ez már önmagában elég a döntés meghozatalához, és számoljanak azzal is, ha vendégeket hívnak, komoly elismeréseket fognak besöpörni. Nem olcsó mulatság, az tény, de van az a mondás, hogy valamit valamiért. Igaz?

Az őzgerincet befűszerezzük, rozmaringággal megtűzzük. Forró vajban megsütjük. Az őzgerinchez aktuális árat itt találnak.

A szétnyomott fokhagymát a petrezselyemmel és a hagymával együtt finomra vágjuk. A vargányát megtisztítjuk, szeleteljük. A hagyma felét a fokhagymával 5 dkg vajon olajjal üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a rizst és egy rozmaringágat. 2 dl forró alaplével felengedjük, sóval, borssal fűszerezzük.

Ez a rizottó kicsit nedvesebb lesz a megszokottnál, mondhatnám azt is, hogy olaszosabb. Mi egy kicsit csaltunk, és előre megfőztük a rizst, az igazi rizottónál a rizs együtt fő az alapanyagokkal, kb. 25-30 percig. 2 perccel a készre párolás előtt hozzáadjuk a birsalmalekvárt.

Közben a vaj másik felét olajjal serpenyőben felforrósítjuk. Az őzgerincfilét a rozmarinággal megsütjük, sóval, borssal fűszerezzük, sütőben kihúzatjuk. A maradék vajon és olajon a hagyma másik felét a fokhagymával üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük, petrezselymet teszünk hozzá.

A pihentetett őzgerincet vékony szeletekre vágjuk, majd a rizottó tetejére tálaljuk a gombával. És ahogyan a recept elején mondtuk, lehet besöpörni az elismerő pillantásokat! Főleg a kóstolás után:). Vágjanak bele bátran!

 

Egy más karakterű őzreceptért kattintsanak ide!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha találták egy jó kis receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rozmaringos őzgerinc vargányarizottóval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.