Rozmaringos őzgerinc vargányarizottóval

 

Hozzávalók

30 dkg őzgerincfilé
10 dkg hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyem
15 dkg vargánya
10 dkg vaj
olívaolaj
3 rozmaringág
20 dkg rizottórizs
7 dl zöldségalaplé
só, bors
5 dkg birsalmalekvár

 

Rozmaringos őzgerinc vargányarizottóval

Rozmaringos őzgerinc vargányarizottóval

 

A rozmaringos őzgerinc vargányarizottóval recept elkészítése

 

A vadételeknek különleges hangulata van, és ami a jó hír, hogy ezt a hangulatot már a konyhában, az étel elkészítése során megtapasztaljuk. Szerintünk ez már önmagában elég a döntés meghozatalához, és számoljanak azzal is, ha vendégeket hívnak, komoly elismeréseket fognak besöpörni. Nem olcsó mulatság, az tény, de van az a mondás, hogy valamit valamiért. Igaz?

Az őzgerincet befűszerezzük, rozmaringággal megtűzzük. Forró vajban megsütjük. Az őzgerinchez aktuális árat itt találnak.

A szétnyomott fokhagymát a petrezselyemmel és a hagymával együtt finomra vágjuk. A vargányát megtisztítjuk, szeleteljük. A hagyma felét a fokhagymával 5 dkg vajon olajjal üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a rizst és egy rozmaringágat. 2 dl forró alaplével felengedjük, sóval, borssal fűszerezzük.

Ez a rizottó kicsit nedvesebb lesz a megszokottnál, mondhatnám azt is, hogy olaszosabb. Mi egy kicsit csaltunk, és előre megfőztük a rizst, az igazi rizottónál a rizs együtt fő az alapanyagokkal, kb. 25-30 percig. 2 perccel a készre párolás előtt hozzáadjuk a birsalmalekvárt.

Közben a vaj másik felét olajjal serpenyőben felforrósítjuk. Az őzgerincfilét a rozmarinággal megsütjük, sóval, borssal fűszerezzük, sütőben kihúzatjuk. A maradék vajon és olajon a hagyma másik felét a fokhagymával üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük, petrezselymet teszünk hozzá.

A pihentetett őzgerincet vékony szeletekre vágjuk, majd a rizottó tetejére tálaljuk a gombával. És ahogyan a recept elején mondtuk, lehet besöpörni az elismerő pillantásokat! Főleg a kóstolás után:). Vágjanak bele bátran!

Egy más karakterű őzreceptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rozmaringos őzgerinc vargányarizottóval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.