Rozmaringos, vargányás sertésszűz

Hozzávalók

60 dkg sertésszűz, 10 dkg vargánya, rozmaring, só, durvabors, 1 teáskanál cukor, fél teáskanál paradicsompüré, 1,5 dl tejszín, 40 dkg burgonya

 

Rozmaringos, vargányás sertésszűz

Rozmaringos, vargányás sertésszűz

 

A rozmaringos, vargányás sertésszűz elkészítése

 

A szűzből 12 db érmét vágunk. Megsózzuk, megborsozzuk. Előmelegített serpenyőben egyik oldalát megsütjük. A sertésszűzhöz aktuális árat itt találnak.

A cikkekre vágott vargányát rádobom egy kevés cukorral. Karamellizálom, kevés sót és paradicsompürét teszek hozzá. A húst megfordítom, felöntöm tejszínnel. Friss rozmaringot tépek bele. Egy csepp vizet adok hozzá, és beforralom.

A burgonyát héjában megfőzöm, majd megtisztítom és félbe vágom. Egy előmelegített serpenyőben a burgonya lapos felét pirosra sütöm. Tálalásnál a húst a burgonyára teszem a ragut pedig köré locsolom.

Szűzpecsenye másképpen, itt!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rozmaringos, vargányás sertésszűz
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.