Rozmaringos, vargányás sertésszűz

A rozmaringos, vargányás sertésszűz recept hozzávalói

60 dkg sertésszűz, 10 dkg vargánya, rozmaring, só, durvabors, 1 teáskanál cukor, fél teáskanál paradicsompüré, 1,5 dl tejszín, 40 dkg burgonya

Rozmaringos, vargányás sertésszűz

Rozmaringos, vargányás sertésszűz

 

A rozmaringos, vargányás sertésszűz recept elkészítése

 

A szűzpecsenye a disznó legnemesebb része, dukál tehát hozzá a vargánya, mint az egyik legnemesebb gombafajta. Az alapok tehát összeálltak, jöjjön az elkészítés módja, amiben, reméljük, mutatunk újat is. Nézzék meg, próbálják ki!

A szűzből 12 db érmét vágunk. Megsózzuk, megborsozzuk. Előmelegített serpenyőben egyik oldalát megsütjük. A sertésszűzhöz aktuális árat itt találnak.

A cikkekre vágott vargányát rádobom egy kevés cukorral. Karamellizálom, kevés sót és paradicsompürét teszek hozzá. A húst megfordítom, felöntöm tejszínnel. Friss rozmaringot tépek bele. Egy csepp vizet adok hozzá, és beforralom.

A burgonyát héjában megfőzöm, majd megtisztítom és félbe vágom. Egy előmelegített serpenyőben a burgonya lapos felét pirosra sütöm. Tálalásnál a húst a burgonyára teszem a ragut pedig köré locsolom.

 

Szűzpecsenye másképpen, itt!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rozmaringos, vargányás sertésszűz
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.