Rózsaszín borjúkaraj zsályával sütve

A rózsaszín borjúkaraj zsályával sütve recept hozzávalói

80 dkg borjúkaraj, 2 szál zsálya, só, 50 dkg ruccola, 10 dkg parmezán sajt, balzsamecet, 1 evőkanál méz, 50 dkg gnocchi, 2 dl tejszín, 4 gerezd fokhagyma, 20 dkg szárított paradicsom

 

[brid video="208606" player="11524" title="Mit fzznk ma Rzsaszn borjkaraj zslyval stve"]

 

A rózsaszín borjúkaraj zsályával sütve recept elkészítése

 

Karaj, megint egy kicsit másképpen. Ebben a receptben többhelyütt is másként dolgozunk, mint a megszokott tematika, így lesz ez a karaj, és így lesz a gnocchi esetében is. Nézzék meg, mit csinálunk egy kicsit másképp, és persze készítsék is el így!

A borjúkarajba először egy nagyobb zsebet vágunk, ebbe tesszük a zsályát. Utána kisebb zsebeket is vágunk, ezekbe kerülnek a fokhagymák, utána sózzuk. Forró olajban, egészben elősütjük, meglocsoljuk a mézzel, majd 190-200 fokos sütőben készre sütjük. A borjúkarajhoz aktuális árat itt találnak.

A ruccolát megmossuk, leszárítjuk, majd az aszalt paradicsommal összekeverjük, tegyünk rá kevés olajat a paradicsomról. Adjuk hozzá a balzsamecetet, végül a tálaláskor reszeljünk rá parmezánt. A húst vékonyan szeleteljük mellé.

Köretnek tejszínes gnocchit készítünk. És akkor ez az a pillanat, amikor következik egy apró Mit főzzünk ma?-trükk, ami azért komoly jelentőséggel bír. Ennek az az érdekessége, hogy nem főzzük ki előre vízben a gnocchit, hanem a ruccolás tejszínben főzzük ki. Apróra vágjuk a ruccolát, beletesszük a tejszínbe, hozzáadjuk a gnocchit, és közepes tűzön főzzük. Szépen megdagad a burgonyagombóc, ekkor tesszük bele az aszalt paradicsomot, végül a reszelt parmezánt.

Rózsaszín borjúkaraj zsályával sütve

Rózsaszín borjúkaraj zsályával sütve

 

A teljes videóreceptet itt találják!

 

Itt pedig még egy recept zsályával!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánok!



Comments are closed.