Sajttal töltött egész csirke

A Sajttal töltött egész csirke hozzávalói

  • 2 db csirke,
  •  só,
  •  bors,
  •  1,5 db zsemle (szikkadt),
  •  3 dkg vaj,
  •  1 db (kockára vágott) hagyma,
  •  1 gerezd (szétnyomott) fokhagyma,
  •  4 dkg (húsos) szalonna (füstölt),
  •  5 dkg csirkemáj,
  •  1,2 dl tej,
  •  petrezselyem,
  •  bazsalikom,
  •  majoranna,
  •  só,
  •  bors,
  •  10 dkg sajt (gruyére),
  •  olvasztott vaj

 

Sajttal töltött egész csirke

Sajttal töltött egész csirke

 

A csirkéket kívül-belül enyhén megsózzuk és megborsozzuk.

A töltelékhez szalonnát pirítunk lila hagymával, majorannával, petrezselyemzölddel, bazsalikommal. Fontos, hogy a fűszereket lepirítsuk. A kis darabokra vágott csirkemájat 1 percig sütjük a zsiradékban.

Elkészítjük a tölteléket. Egy tálba szárított zsemlekockát teszünk, hozzáadjuk a sajtot, a pirított hagymát, csirkemájat és a három darab tojást. Összekeverjük, megtöltjük a csirkét. A sütőt 200 C-ra előmelegítjük.

A csirkéket megkenjük olvasztott vajjal, és rácsra téve 40-45 percig sütjük. 30 perc elteltével megszórjuk a zöldfűszerekkel, és még egyszer megkenjük vajjal.

Jó étvágyat kívánok!

Kattintson ide egy másik csirkés receptért!

Cím
recipe image
Recept neve
Sajttal töltött egész csirke
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.