Sárgarépás, rókagombás borjúragu

A sárgarépás, rókagombás borjúragu recept hozzávalói

1 kg borjúcomb, 30 dkg hagyma, 4 gerezd fokhagyma, olívaolaj, vaj, só, bors, 2 db babérlevél, 30 dkg sárgarépa, 25 dkg rókagomba, 25 dkg vargánya gomba, 0,5 csomag kakukkfű, 50 dkg csőtészta

Sárgarépás, rókagombás borjúragu

Sárgarépás, rókagombás borjúragu

 

A sárgarépás, rókagombás borjúragu recept elkészítése

 

A borjúhús karakteres ízét az erdei gombák egészítik ki ebben a raguban, no meg persze a kakukkfű. És a sárgarépa sem véletlenül került hozzá, hétköznapinak tekintett zöldség, de fel tudjuk emelni egy másik szintre. Lassú receptről van szó, időt kell hagyni rá, ezzel kalkuláljanak már itt, az elején. De, ahogy mondani szoktuk, véletlenek nincsenek. Nézzék csak meg, hogyan, és készítsék el a receptet így!

A 3 cm kockákra vágott borjúcombot a gerezdekre vágott hagyma, szeletelt fokhagyma, olaj, vaj társaságában forró serpenyőben lepirítjuk. Sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük, majd felengedjük borjú pecsenyelével, és 180 fokos sütőben 1 órán keresztül lassan sütjük. A borjúcombhoz aktuális árat itt találnak. Nem olcsó alapanyagról van szó, de nem is hétköznapra terveztük ezt a receptet.

Közben megtisztítjuk a gombát, a sárgarépát, majd 40 perc elteltével hozzáadjuk a húshoz a sárgarépát, 10 perccel a sütés előtt a vargányát a kakukkfűvel. Kifőzzük a tésztát, amit szintén kakukkfűvel ízesítünk  A tésztával összekeverve tálaljuk, végül kakukkfűvel díszítjük. Az erdei gombákhoz aktuális árat itt találnak. És jöhet is a ragu próbája, az evés!

 

További rókagombás receptért kattintson ide!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sárgarépás és rókagombás borjúragu
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.