Savanyú zöldséges csirkesaté

A savanyú zöldséges csirkesaté hozzávalói

0,5 dl olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
80 dkg csirkemellfilé

őrölt bors
1 kis üveg bébikukorica
1 kis üveg csemege uborka
6 db ecetes pirospaprika
1 csokor petrezselyem

 

Savanyú zöldséges csirkesaté

Savanyú zöldséges csirkesaté

 

Következzen tehát az indonéz sate, angol átiratban satay, és ahogyan mi használtuk, maláj írásmóddal saté: és már kitalálhatták, ahogy készül, az a jól ismert szlogenünk szerint történik, azaz Európa és a világ ízei magyarul. Nyársról van szó, mi most csirkével készítettük. További információkat itt találnak a satéról.

Összesítve a fentieket: nem autentikus módozatot mutatunk be, hanem ötletadóként tekintettünk a satéra, és úgy állítottuk össze a receptet, hogy abban visszaköszönjön az eredeti mód, de a mi ízlésünkre formálva. Ahogyan azt már megszokhatták!

Tehát, lássunk is hozzá! A forró olívaolajon megfuttatjuk a szeletelt vöröshagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellfilét, és közepes tűzön 4-5 percig pirítjuk. Sóval, borssal, ízesítjük.

Hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott bébi kukoricát, a csemegeuborkát, és az ecetes pirospaprikát. Végül magas tűzön összepirítjuk, majd mielőtt levesszük a tűzről, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Tálaláskor a savanyú, zöldséges csirkesatét forrón tányérokba szedjük, és friss pékáruval kínáljuk.

Itt egy másik érdekes receptet találnak, ennek most erősen thai-jellege lesz!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Savanyú zöldséges csirkesaté
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.