Savanyú zöldséges csirkesaté

A savanyú zöldséges csirkesaté recept hozzávalói

0,5 dl olívaolaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 80 dkg csirkemellfilé, só, őrölt bors, 1 kis üveg bébikukorica, 1 kis üveg csemege uborka, 6 db ecetes pirospaprika, 1 csokor petrezselyem

 

Savanyú zöldséges csirkesaté

Savanyú zöldséges csirkesaté

 

Következzen tehát az indonéz sate, angol átiratban satay, és ahogyan mi használtuk, maláj írásmóddal saté: és már kitalálhatták, ahogy készül, az a jól ismert szlogenünk szerint történik, azaz Európa és a világ ízei magyarul. Nyársról van szó, mi most csirkével készítettük. További információkat itt találnak a satéról.

A savanyú zöldséges csirkesaté recept elkészítése

Összesítve a fentieket: nem autentikus módozatot mutatunk be, hanem ötletadóként tekintettünk a satéra, és úgy állítottuk össze a receptet, hogy abban visszaköszönjön az eredeti mód, de a mi ízlésünkre formálva. Ahogyan azt már megszokhatták!

Tehát, lássunk is hozzá! A forró olívaolajon megfuttatjuk a szeletelt vöröshagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellfilét, és közepes tűzön 4-5 percig pirítjuk. Sóval, borssal, ízesítjük.

Hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott bébi kukoricát, a csemegeuborkát, és az ecetes pirospaprikát. Végül magas tűzön összepirítjuk, majd mielőtt levesszük a tűzről, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Tálaláskor a savanyú, zöldséges csirkesatét forrón tányérokba szedjük, és friss pékáruval kínáljuk.

Itt egy másik érdekes receptet találnak, ennek most erősen thai-jellege lesz!

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Savanyú zöldséges csirkesaté
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.