A serpenyős szűzszeletek sült körtével recept hozzávalói
- 80 dkg sertésszűz,
- 4 db körte,
- durva bors,
- só,
- 3 dl vörösbor,
- 1 fej hagyma,
- borókabogyó,
- 1 db répa,
- cukor,
- balzsamecet,
- 1 evőkanál vaj,
- fél dl tejszín,
- 40 dkg burgonya
Serpenyős szűzszeletek sült körtével
A serpenyős szűzszeletek sült körtével recept elkészítése
Gyümölcsös hús, természetesen kicsit másképp. A húshoz csinálunk egy remek pácot, a körtét pedig nem a megszokott módon készítjük el. Előzetesen ennyit kell tudni, ha a beharangozó megtetszett, nézzék meg a receptet, és készítsék is el így a sertésszüzet!
A húsból 20 dekás steakeket vágunk. Egy tálba tesszük, és rászórjuk a zúzott borókabogyót, a négybe vágott vöröshagymát, a szeletelt répát, valamint egy kevés vörösbort. Így a hűtőbe tesszük. A körtét négybe vágjuk, és a magházát kivágjuk. Forró serpenyőben sütni kezdjük. Durva borssal megszórjuk. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.
Amikor már szépen megpirult, színt kapott, akkor cukorral is megszórjuk. Balzsamecettel megöntözzük. Felöntjük a vörösbor megmaradt részével, és hozzáadjuk a hús levét is, leszűrve persze. Beforraljuk és a tejszínt meg a vajat is hozzáadjuk. Így félretesszük. A húst meleg serpenyőben besózva megsütjük, és sült burgonyával tálaljuk.
Serpenyős szűzszeletek sült körtével
Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!