Sertés aprópecsenye legényesen

A sertés aprópecsenye legényesen recept hozzávalói

  • 80 dkg sertéshús,
  • 3 db hagyma,
  • 2 db fokhagyma,
  • 30 dkg paradicsom,
  • 2 db chili,
  • 3 dl sör,
  • babérlevél,
  • kömény (római),
  • provence-i fűszer,
  • 1 csomag petrezselyem,
  • 40 dkg rizs (párolt)
Sertés aprópecsenye legényesen

Sertés aprópecsenye legényesen

A sertés aprópecsenye legényesen recept elkészítése

 

Robi egy újabb legényes ételt mutat be. Hogy mi is jelent az, hogy legényes? Egyszerű, mégis jó: gyorsan, egy serpenyőben, könnyen el lehet készíteni.

Természetesen nemcsak a legényeknek ajánlom. Látványos étel, egy baráti társaságot is el lehet kápráztatni vele. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

A húst felkockázzuk, minden felesleges ínt vágjanak le, hogy semmi ne legyen, ami összehúzza. Közben a kockára vágott hagymát lepirítom, ráteszem a húst, az apróra vágott fokhagymát, a paradicsomkockákat és a chilit. Pároljuk, nagyon kevés sört öntök hozzá.

Javaslom, hogy a chilit magozzák ki, és csak a húsát tegyék bele. Természetesen, aki nem szereti a csípőset, az kihagyhatja. Kevés petrezselymet adok még hozzá. Én a petrezselymet durvára szeretem vágni.

Bármilyen köretet adhatnak hozzá, én most párolt rizs készítettem. A rizsből talapzatot készítek, rá kerül a sertés aprópecsenye. Petrezselyemzölddel díszítem. Igazán egyszerű legényétel. Próbálják ki!

Hogyan készíthet még aprópecsenyét? Nézze meg itt!

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertés aprópecsenye legényesen
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.