Gyümölcsös húsgombócok

Hozzávalók, gyümölcsös húsgombócok

50 dkg darált sertéshús
2 db zsemle
2 db tojás
5 dkg dió
5 dkg zsemlemorzsa

őrölt bors
olaj a sütéshez

A mártáshoz:

20 dkg alma
20 dkg körte
25 dkg sárgadinnye
3 dl kefír
2 dkg hidegen kikeverhető vaníliás pudingpor
citromlé
szegfűszeg
fahéj

 

Gyümölcsös húsgombócok, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Gyümölcsös húsgombócok, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A gyümölcsös húsgombócok recept elkészítése

 

A mártás elkészítése:
A kefirrel a hidegen kötő pudingport simára, mártás sűrűségűre elkeverjük. Kevés fehérbort és redukciót (ez szegfűszeg és fahéj, kevés vízben kifőzve) teszünk hozzá.

Hozzáadjuk a citromos vízben leblansírozott almát és körtét (így nem barnul meg a gyümölcs), és a dinnyét (ezt nem kell blansírozni). Hűtőben tartjuk a tálalásig.

A húsgombóc:
Összekeverjük a darált húst, az áztatott és kinyomott zsemlét, tojást. Ízesítjük gyömbérrel, fehérborssal, ételízesítővel, sóval. Durvára vágott dió kerül hozzá. Felhevített olívaolajban pirosra sütjük. Ha lágy a gombóc, diót vagy zsemlemorzsát tehetünk hozzá, hogy javítsunk az állományán.

Nem csak gombócokat, de kanál segítségével galuskákat is formázhatunk belőle. A gombócokat (vagy galuskákat) kevés zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban sütjük, hogy ne szívja meg magát. Lecsurgatjuk, és a hideg raguval tálaljuk.

Egy egészen más típusú gyümölcsös receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Gyümölcsös húsgombócok
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.