Sertésborda mazsolás-diós endíviával

A sertésborda mazsolás-diós endíviával recept,

hozzávalók

4 x 18 dkg sertéskaraj, 4 db endívia, 1 db kis erős paprika, fenyőmag, mazsola, olívaolaj, 40 dkg pappardelle tészta, só, késhegynyi cukor, 1 dl fehérbor, egész dióbél, petrezselyemzöld

Sertésborda mazsolás-diós endíviával

Sertésborda mazsolás-diós endíviával

 

A sertésborda mazsolás-diós endíviával recept elkészítése

 

Kicsit gondban voltunk, amikor besoroltuk ezt a receptet, végül a húsételek közé került, pedig a saláták közt legalább ilyen méltó helyen lenne. Az endívia ebben a formátumban nagyon jól sikerült, érdemes kipróbálni. Tegyék meg!

A sertésbordákat fűszerezzük, majd olívaolajon megsütjük. A sertésbordához aktuális árat itt találnak.

Az erős paprikát felszeleteljük, az olívaolajon cukorral pirítjuk. Hozzáadjuk a negyedelt endíviákat, amelyeket megpirítunk, mazsolával, dióval együtt.

Az endíviát kivesszük, fehérborral felengedjük és beforraljuk. Petrezselyemzöldet apróra vágva bőven adunk hozzá.

Összekeverjük a frissen kifőtt szélesmetélttel, majd a tányér aljára helyezzük, rá a sertésbordát, majd ízlésesen az endíviát, végül a pirított mazsolát, diót.

Valószínűleg az endívia már ismerős, de azért biztonság kedvéért itt az ártájékoztató. A radicchio az endívia egyik fajtája, ezt találják itt.

Sertésbordára vágyik, de másképpen elkészítve? Semmi gond, itt talál egy egészen már karakterű bordareceptet!

Ha megtetszett ez a recept sertéskarajra, nézzen körül itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában további húsos receptekért. Böngésszen, válassza ki, amelyik tetszik, és készítse el! És várjuk holnap is szeretettel!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertésborda mazsolás-diós endíviával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.