Sertésborda roston, salátával

A sertésborda roston, salátával recept hozzávalói

4 x 18 dkg sertéskaraj, 50 dkg burgonya, só, 5 dkg kapribogyó, 10 dkg póréhagyma, 1 erős paprika, 3 evőkanál citromlé, 2 cl dióolaj, fehérbors, cukor, 50 dkg karfiol, 50 dkg romanesco (krémkarfiol)

Sertésborda roston, salátával

Sertésborda roston, salátával

 

A sertésborda roston, salátával recept elkészítése

 

Mivel többségünkben szeretjük a karajt, a Mit főzzünk ma? kötelessége, hogy minél több, minél változatosabb receptet adjon hozzá. Ez most a legújabb darab, karfiolos trükkel. Hogy ez mit jelent? Nézzék meg, és ha megtetszik, természetesen próbálják ki!

A sertésbordát fűszerezzük, megsütjük. Közben a burgonyát megtisztítjuk, és 1 cm-es kockákra vágjuk. Ezután a krumplikockákat megfőzzük, majd leszűrjük, lemossuk. A póréhagymát megtisztítjuk, azután karikára vágjuk, a madársalátát szintén. A karajhoz aktuális árat itt találnak.

Aki szereti, tehet hozzá finomra vágott erős paprikát (akiben nincs túlzott ellenérzés, azért próbálja ki: nem az ereje, hanem az ízhatása a lényeg!).

A salátaöntet ezúttal igen egyszerű: citromlé, dióolaj, só, bors, cukor – és készen is vagyunk. A mennyiségeknél hagyatkozzunk saját ízlésünkre, nem hiszem, hogy elrontanák.

A karfiolt és a romanescot tisztítva, forrázva, lehűtve használjuk fel, a sertésborda mellé tálaljuk, végül leöntjük a salátaöntettel. A romanesco karfiolhoz aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertésborda roston, salátával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.