Sertésborda zöldségekkel kukoricalepényen

A sertésborda zöldségekkel kukoricalepényen recept hozzávalói

60 dkg sertésborda, 25 dkg kukorica, 1 db cukkini, 2 db kaliforniai paprika, 5 dkg zöldbab, 2 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál mustár, 1 teáskanál paradicsompüré, 1 dl fehérbor, 2 db tojás, 5 evőkanál liszt, só, bors, chilipaprika, 1 gerezd fokhagyma

Sertésborda zöldségekkel kukoricalepényen

Sertésborda zöldségekkel kukoricalepényen

 

A sertésborda zöldségekkel kukoricalepényen recept elkészítése

 

Aki nap mint nap itt van a Mit főzzünk ma? oldalán, tudja, hogy mindig készül valami meglepetés, hogy minden egy kicsit másképp készül - most sem lesz másképp. Lepény lesz a köret. Például.

A bordából kb. 15 dkg-os szeleteket vágunk, és kicsit kiklopfoljuk. Besózzuk, majd egy magasabb falú serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Mikor megsült, kivesszük a serpenyőből. A karajhoz aktuális árat itt találnak.

A visszamaradt zsiradékban a paradicsompürét lepirítjuk. Hozzáadjuk a mustárt, a kockára vágott zöldségeket, a chilipaprikát, a fehérbort, a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, egy kevés lisztet. Kicsi vízzel felöntjük, és a zöldségeket pároljuk.

A mirelit vagy konzerv kukoricaszemeket keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Sózzuk, majd pogácsákat formálunk belőle. Kevés olajon egy serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Köretként tálaljuk a bordához és a zöldséges raguhoz.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertésborda zöldségekkel kukoricalepényen
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.