Sertésborda zsályával, hagymás burgonyával

A sertésborda zsályával, hagymás burgonyával recept hozzávalói

  • 60 dkg sertésborda,
  • só,
  • bors,
  • zsálya,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 evőkanál paradicsompüré,
  • 10 dkg koktél paradicsom,
  • 30 dkg burgonya
Sertésborda zsályával, hagymás burgonyával

Sertésborda zsályával, hagymás burgonyával

 

A sertésborda zsályával, hagymás burgonyával recept elkészítése

 

Szokásunk, hogy időnként a köretre tesszük a hangsúlyt, ez a mai receptre is igaz. Papíron egyszerű hagymás krumpli, gyakorlatban azért egy kicsit több. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A sertésbordára zsályalevelet teszünk, egy tálba pedig olajat öntünk: így fogjuk pácolni a húst. Néhány órát, ha tudunk, szánjunk rá. A sertésborda aktuális árát itt találja.

A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, majd pirítani kezdjük. A burgonyát megfőzzük, szintén nagyobb méretűre daraboljuk. Hozzátesszük a hagymához, végül a felszeletelt koktélparadicsomot is belerakjuk. Az egészet együtt pirítjuk.

A húst egy másik serpenyőben megsütjük. A megmaradt zsiradékához paradicsompürét és kevés lisztet adunk, majd ezt a hagymás krumplinkhoz adjuk.

 

Egy másik karajreceptet itt találnak, természetesen egy kicsit másképp!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

És ha már karaj (mondjuk ami kínálunk, szűzpecsenyével készült, de karajt is használhatnak, nyugodtan), itt a Mit főzzünk ma? verziója egy rántott húsra, amit bármikor asztalra lehet tenni, el fog fogyni. Nézzék meg, próbálják ki! Részletes Mit főzzünk ma?-videó.

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertésborda zsályával, hagymás burgonyával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.