Sertésborda zsályával, hagymás burgonyával

A Sertésborda zsályával, hagymás burgonyával recept hozzávalói

  • 60 dkg sertésborda,
  • só,
  • bors,
  • zsálya,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 evőkanál paradicsompüré,
  • 10 dkg paradicsom (koktél),
  • 30 dkg burgonya

 

Sertésborda zsályával, hagymás burgonyával

Sertésborda zsályával, hagymás burgonyával

 

A sertésbordára zsályalevelet teszünk, egy tálba pedig olajat öntünk: így fogjuk pácolni a húst. Néhány órát, ha tudunk, szánjunk rá. A sertésborda aktuális árát itt találja.

A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, majd pirítani kezdjük. A burgonyát megfőzzük, szintén nagyobb méretűre daraboljuk. Hozzátesszük a hagymához, végül a felszeletelt koktélparadicsomot is belerakjuk. Az egészet együtt pirítjuk.

A húst egy másik serpenyőben megsütjük. A megmaradt zsiradékához paradicsompürét és kevés lisztet adunk, majd ezt a hagymás krumplinkhoz adjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertésborda zsályával, hagymás burgonyával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.