Hozzávalók, sertéscsülök pirított sajtos gombóccal
- 4 db (sütve) sertéscsülök,
- 10 dkg sajt,
- 40 dkg (pirított) zsemlekocka,
- 6 db tojás,
- só,
- bors,
- 1 fej hagyma,
- majoránna,
- petrezselyem,
- 0,5 dl (forró) tej

Sertéscsülök, pirított sajtos gombóccal
A sertéscsülök pirított sajtos gombóccal recept elkészítése
A pirított zsemlekockához hozzáadjuk a vajon lepirított finomra vágott vöröshagymát, amihez hozzápirítottuk a fűszereket.
Összedolgozzuk az egész tojásokkal, a reszelt sajttal és a forró tejjel, gombócokat formázunk belőle, és serpenyőben megsütjük őket.
Ha rám hallgatnak, hegyi sajtot használnak, mert minden igazi, jó sajtnak egyéni íze van: sajt, és mégis egy kicsit több azért, mert a sajt fűszer. Jelen esetben a hegyi sajt legalább 7-8 hónapig érett.
Tálalásnál vessük be a jól bevált fegyvert: a párolt káposztát. Mindig sikert arat. A csülökhöz árat itt találnak. A csülök sütéséhez receptet itt találnak.
Egy másfajta csülökreceptért kattintsanak ide!
Jó étvágyat kívánunk!
