Sertéscsülök pirított sajtos gombóccal

Hozzávalók, sertéscsülök pirított sajtos gombóccal

  • 4 db (sütve) sertéscsülök,
  • 10 dkg sajt,
  • 40 dkg (pirított) zsemlekocka,
  • 6 db tojás,
  • só,
  • bors,
  • 1 fej hagyma,
  • majoránna,
  • petrezselyem,
  • 0,5 dl (forró) tej

 

Sertéscsülök, pirított sajtos gombóccal

Sertéscsülök, pirított sajtos gombóccal

 

A sertéscsülök pirított sajtos gombóccal recept elkészítése

 

A pirított zsemlekockához hozzáadjuk a vajon lepirított finomra vágott vöröshagymát, amihez hozzápirítottuk a fűszereket.

Összedolgozzuk az egész tojásokkal, a reszelt sajttal és a forró tejjel, gombócokat formázunk belőle, és serpenyőben megsütjük őket.

Ha rám hallgatnak, hegyi sajtot használnak, mert minden igazi, jó sajtnak egyéni íze van: sajt, és mégis egy kicsit több azért, mert a sajt fűszer. Jelen esetben a hegyi sajt legalább 7-8 hónapig érett.

Tálalásnál vessük be a jól bevált fegyvert: a párolt káposztát. Mindig sikert arat. A csülökhöz árat itt találnak. A csülök sütéséhez receptet itt találnak.

Egy másfajta csülökreceptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertéscsülök pirított sajtos gombóccal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.