Sertéscsülök pirított sajtos gombóccal

A sertéscsülök pirított sajtos gombóccal recept hozzávalói

4 db sült sertéscsülök, 10 dkg sajt, 40 dkg pirított zsemlekocka, 6 db tojás, só, bors, 1 fej hagyma, majoranna, petrezselyem, 0,5 dl forró tej

Sertéscsülök pirított sajtos gombóccal

Sertéscsülök pirított sajtos gombóccal

 

Hát a csülök. Nehéz vele betelni, bár tudom, hogy nem mindenki szereti, de el tudom képzelni, pusztán azért, mert még nem evett igazán jól elkészített csülköt. Szerintem a csülök a sertés legfinomabb, legízletesebb része. Attila kollégám nagy kedvence a csülök, és amikor eljutok hozzá a szőlőhegyre, nem egyszer lepett már meg vele. A szó szoros értelmében. Mert valahogy mindig más volt – és valahogy mégis ugyanaz az ismerős íz. Huh!

Mivel ennél a receptnél más előre megsütött csülköt használtunk, itt egy kis segítség a sütéshez. Készítsék így a csülköt, ami a sajtos gombóchoz kerül!

 

A sertéscsülök pirított sajtos gombóccal recept elkészítése

 

A pirított zsemlekockához hozzáadjuk a vajon lepirított finomra vágott vöröshagymát, amihez hozzápirítottuk a fűszereket.

Összedolgozzuk az egész tojásokkal, a reszelt sajttal és a forró tejjel, gombócokat formázunk belőle, és serpenyőben megsütjük őket. Ha rám hallgatnak, hegyi sajtot használnak, mert minden igazi, jó sajtnak egyéni íze van: sajt, és mégis egy kicsit több azért, mert a sajt fűszer. Jelen esetben a hegyi sajt legalább 7-8 hónapig érett. Adunk itt egy kis ársegítséget. Ha megijednének, gyorsan nézzenek a hozzávalókra: 10 deka kell belőle.

Tálalásnál vessük be a jól bevált fegyvert: a párolt káposztát. Mindig sikert arat.

 

Egy másik csülökreceptet itt találnak!

És, mivel sajtot használtunk ennél a receptnél, adunk egy másik sajtos ajánlatot, nézzék meg, készítsék el ezt is!

És ha már Appenzeller - nézzék meg ezt a receptet, hús nincsen benne, de aki húsos, az is elismeri, hogy nagyszerű. A sajttól, persze, de nem csak attól. És persze, a vélemény kialakításához célszerű elkészíteni az ételt!

 

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.