Sertéscsülök pirított sajtos gombóccal

A sertéscsülök pirított sajtos gombóccal recept hozzávalói

4 db sült sertéscsülök, 10 dkg sajt, 40 dkg pirított zsemlekocka, 6 db tojás, só, bors, 1 fej hagyma, majoranna, petrezselyem, 0,5 dl forró tej

Sertéscsülök pirított sajtos gombóccal

Sertéscsülök pirított sajtos gombóccal

 

Hát a csülök. Nehéz vele betelni, bár tudom, hogy nem mindenki szereti, de el tudom képzelni, pusztán azért, mert még nem evett igazán jól elkészített csülköt. Szerintem a csülök a sertés legfinomabb, legízletesebb része. Attila kollégám nagy kedvence a csülök, és amikor eljutok hozzá a szőlőhegyre, nem egyszer lepett már meg vele. A szó szoros értelmében. Mert valahogy mindig más volt – és valahogy mégis ugyanaz az ismerős íz. Huh!

Mivel ennél a receptnél más előre megsütött csülköt használtunk, itt egy kis segítség a sütéshez. Készítsék így a csülköt, ami a sajtos gombóchoz kerül!

 

A sertéscsülök pirított sajtos gombóccal recept elkészítése

 

A pirított zsemlekockához hozzáadjuk a vajon lepirított finomra vágott vöröshagymát, amihez hozzápirítottuk a fűszereket.

Összedolgozzuk az egész tojásokkal, a reszelt sajttal és a forró tejjel, gombócokat formázunk belőle, és serpenyőben megsütjük őket. Ha rám hallgatnak, hegyi sajtot használnak, mert minden igazi, jó sajtnak egyéni íze van: sajt, és mégis egy kicsit több azért, mert a sajt fűszer. Jelen esetben a hegyi sajt legalább 7-8 hónapig érett. Adunk itt egy kis ársegítséget. Ha megijednének, gyorsan nézzenek a hozzávalókra: 10 deka kell belőle.

Tálalásnál vessük be a jól bevált fegyvert: a párolt káposztát. Mindig sikert arat.

 

Egy másik csülökreceptet itt találnak!

És, mivel sajtot használtunk ennél a receptnél, adunk egy másik sajtos ajánlatot, nézzék meg, készítsék el ezt is!

És ha már Appenzeller - nézzék meg ezt a receptet, hús nincsen benne, de aki húsos, az is elismeri, hogy nagyszerű. A sajttól, persze, de nem csak attól. És persze, a vélemény kialakításához célszerű elkészíteni az ételt!

 

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertéscsülök, pirított sajtos gombóccal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.