Sertésérmék bazsalikomos pesztóval

Hozzávalók, sertésérmék bazsalikomos pesztóval

4 x 3 db sertésérme
8 dkg vaj
1 nagy csokor bazsalikom
0,8 liter olívaolaj

3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál fenyőmag
5 dkg parmezán sajt

 

Sertésérmék bazsalikomos pesztóval, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Sertésérmék bazsalikomos pesztóval, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A sertésérmék bazsalikomos pesztóval recept elkészítése

 

A sóval, borssal ízesített érméket vajon megsütjük, közben pedig elkészíthetjük ennek a receptnek a lelkét, a pesztót.

Mindenkinek vannak kedvenc zöldfűszernövényei: semmi mást nem kell tenni, mint összevágni őket apróra, hozzátenni egy kis sót, olívaolajat. Nem szentségtörés - sőt! - ha különböző sajtokkal összekeverjük, javaslom a mozzarellát vagy a peccorinot, és természetesen a parmezánt.

Biztonság kedvéért itt következik az én kedvenc pesztóm. Egy kis felvezetés a nagy munka előtt: lecsipkedjük a bazsalikom levelét. Nyugalmas, kedvcsináló foglalatosság, másrészt már jó előre kedvet csinál az evéshez. Fontos mozzanat: zsiradék nélkül fenyőmagot pirítunk serpenyőben.

És most befejezzük, amit elkezdtünk: tisztítunk fokhagymát, és hozzáadjuk a bazsalikomot, a pirított fenyőmagot, a sót és szétmorzsoljuk. Tálba tesszük, öntünk bele olívaolajat, valamint a tetszés szerint kiválasztott fajtából készült reszelt sajtot.

Itt találnak egy jó sajtos receptet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertésérmék bazsalikomos pesztóval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.