Sertésérmék cukkinival

Hozzávalók, sertésérmék cukkinival

  • 60 dkg sertésszűz,
  • 10 dkg bacon szalonna,
  • 40 dkg cukkini,
  • 10 dkg gomba,
  • kakukkfű,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 dl tejszín,
  • 2 dkg keményítő,
  • 25 dkg csőtészta,
  • 5 dkg pulykasonka,
  • 5 dkg füstölt sajt,
  • 3 dkg vaj,
  • 1 dl tejszín,
  • fehérbors

 

Sertésérmék cukkinival

Sertésérmék cukkinival

 

A sertésérmék cukkinival recept elkészítése

 

A baconszalonnát áthevítjük. Rátesszük a karikára vágott póréhagymát és a cikkekre vágott gombát, valamint a kis hasábokra vágott cukkinit. Ízesítjük fehér borssal, ételízesítővel. Ha kell, kevés vízzel felengedjük, kakukkfüvet, borsikafüvet adunk hozzá, s roppanós puhára pároljuk.

Olívaolajon a leszeletelt, sózott, borsozott, lisztbe mártott szűzérméket elősütjük. Nem szabad túlsütni, most csak kérget kell, hogy kapjon. Amikor kész, hozzátesszük a körethez, felengedjük tejszínnel. Összeforraljuk, és már kész is az ízletes ételünk. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

Körete színes tészta lesz (fehér, piros, zöld). A kifőtt tésztát áthevítjük. Kevés tejszínnel, sóval, fehér borssal ízesítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Itt pedig egy másik elkészítése javaslat szűzérmére.

 

Cím
recipe image
Recept neve
Sertésérmék cukkinival
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.