Sertésérmék cukkinivel

Hozzávalók, sertésérmék cukkinivel

60 dkg sertésszűz
10 dkg baconszalonna
40 dkg cukkini
10 dkg gomba
kakukkfű

őrölt bors
1 dl tejszín
2 dkg keményítő
25 dkg színes csőtészta
5 dkg pulykasonka
5 dkg füstölt sajt
3 dkg vaj
1 dl tejszín

őrölt fehérbors

 

Sertésérmék cukkinivel

Sertésérmék cukkinivel

 

A sertésérmék cukkinivel recept elkészítése

 

Gazdag étel, egyszerűen elkészítve, most ez a mottó. Mert nem csak a szűzpecsenyén van a hangsúly, hanem a cukkinin, sonkán és sajton is.

A baconszalonnát áthevítjük. Rátesszük a karikára vágott póréhagymát és a cikkekre vágott gombát, valamint a kis hasábokra vágott cukkinit. Ízesítjük fehér borssal, ételízesítővel. Ha kell, kevés vízzel felengedjük, kakukkfüvet, borsikafüvet adunk hozzá, s roppanós puhára pároljuk.

Olívaolajon a leszeletelt, sózott, borsozott, lisztbe mártott szűzérméket elősütjük. Nem szabad túlsütni, most csak kérget kell, hogy kapjon. Amikor kész, hozzátesszük a körethez, felengedjük tejszínnel. Összeforraljuk, és már kész is az ízletes ételünk. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

Körete színes tészta lesz, fehér, piros, zöld. A kifőtt tésztát áthevítjük. Kevés tejszínnel, sóval, fehér borssal ízesítjük. Tálaláskor a tésztát a tányér bal oldalára felhalmozzuk, majd sajttal és sonkával megszórjuk. A szűzérmés, cukkinis ragut a tészta mellé tesszük.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertésérmék cukkinivel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.