Sertésérmék fűszerköntösben

Hozzávalók

  • 3x 4-5 dkg sertésérme,
  • 5 dkg zsemlemorzsa,
  • 5 dkg petrezselyem,
  • citromhéj,
  • só,
  • bors (törött),
  • 1 csomag bazsalikom,
  • 4 adag rizs (párolt)

 

Sertésérmék fűszerköntösben

Sertésérmék fűszerköntösben

 

Először is lehártyázzuk a sertésérméket.

Ezután következik az az apró trükk, ami megváltoztatja ennek a bundának a karakterét: belekeverjük a zsemlemorzsába a durvára vágott petrezselyemzöldet, egy citrom héját, ízlés szerint sót, durva borsot, valamint a bazsalikom felét.

A sertésérméket belehempergetjük ebbe a fűszerköntösbe, és így sütjük elő serpenyőben, minden oldalát, majd sütőben 160 fokon 6 percig kihúzódni hagyjuk.

Köretként én párolt rizst javaslok, amihez friss bazsalikomot keverünk. A sertésérmék mellé, hideg mártással is tálalhatjuk. Én egy paradicsomos tabasco-mártást javaslok hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.