Sertésérmék fűszerköntösben

Hozzávalók

3 x 4-5 dkg sertésérme, 5 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg petrezselyem, citromhéj, só, bors (törött), 1 csomag bazsalikom, 4 adag rizs (párolt)

 

Sertésérmék fűszerköntösben

Sertésérmék fűszerköntösben

 

A sertésérmék fűszerköntösben recept elkészítése

 

Először is lehártyázzuk a sertésérméket. Ezután következik az az apró trükk, ami megváltoztatja ennek a bundának a karakterét: belekeverjük a zsemlemorzsába a durvára vágott petrezselyemzöldet, egy citrom héját, ízlés szerint sót, durva borsot, valamint a bazsalikom felét.

A sertésérméket belehempergetjük ebbe a fűszerköntösbe, és így sütjük elő serpenyőben, minden oldalát, majd sütőben 160 fokon 6 percig kihúzódni hagyjuk. Sertésszűzhöz aktuális árat itt találnak.

Köretként én párolt rizst javaslok, amihez friss bazsalikomot keverünk. A sertésérmék mellé, hideg mártással is tálalhatjuk. Én egy paradicsomos tabasco-mártást javaslok hozzá.

Egy másik, remek fűszeres receptet itt találnak.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertésérmék fűszerköntösben
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.