Sertésfilé aszalt szilvával, brokkolival

A sertésfilé aszalt szilvával, brokkolival recept hozzávalói

  • 70 dkg sertésszűz,
  • só,
  • bors,
  • fehérbor,
  • 10 dkg vaj,
  • 10 dkg póréhagyma,
  • 30 dkg aszalt szilva,
  • 1 dkg szegfűszeg,
  • 1 dkg egész fahéj,
  • 1 dkg vaníliás cukor,
  • 30 dkg brokkolirózsa
Sertésfilé aszalt szilvával, brokkolival

Sertésfilé aszalt szilvával, brokkolival

 

A sertésfilé aszalt szilvával, brokkolival recept elkészítése

 

Szűzpecsenye, ma megint egy kicsit másképp. A gyümölcs és a zöldség adja most az étel karakterét, természetesen némi trükk bedobásával elkészítve. Nézzék meg, próbálják ki!

A sertésfilét vastag karikára vágjuk, kézzel lapogatjuk, fűszerezzük sóval, borssal, vajon megsütjük. A póréhagymát karikára vágjuk, a szilvát beáztatjuk a fehérborba, szegfűszeget, fahéjat teszünk hozzá. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

A filé zsiradékán megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a roppanós brokkolirózsákat, majd az aszalt szilvát bor nélkül. A maradék vajjal besűrítjük, fehérborral felengedjük. A vajtól természetesen még fényesebb is lett az ételünk.

 

És még egy jó kis sertésrecept!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.