Sertésfilé aszalt szilvával, brokkolival

A sertésfilé aszalt szilvával, brokkolival recept hozzávalói

  • 70 dkg sertésszűz,
  • só,
  • bors,
  • fehérbor,
  • 10 dkg vaj,
  • 10 dkg póréhagyma,
  • 30 dkg aszalt szilva,
  • 1 dkg szegfűszeg,
  • 1 dkg egész fahéj,
  • 1 dkg vaníliás cukor,
  • 30 dkg brokkolirózsa
Sertésfilé aszalt szilvával, brokkolival

Sertésfilé aszalt szilvával, brokkolival

 

A sertésfilé aszalt szilvával, brokkolival recept elkészítése

 

Szűzpecsenye, ma megint egy kicsit másképp. A gyümölcs és a zöldség adja most az étel karakterét, természetesen némi trükk bedobásával elkészítve. Nézzék meg, próbálják ki!

A sertésfilét vastag karikára vágjuk, kézzel lapogatjuk, fűszerezzük sóval, borssal, vajon megsütjük. A póréhagymát karikára vágjuk, a szilvát beáztatjuk a fehérborba, szegfűszeget, fahéjat teszünk hozzá. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

A filé zsiradékán megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a roppanós brokkolirózsákat, majd az aszalt szilvát bor nélkül. A maradék vajjal besűrítjük, fehérborral felengedjük. A vajtól természetesen még fényesebb is lett az ételünk.

És még egy jó kis sertésrecept!

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertésfilé aszalt szilvával, brokkolival
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.