Sertésfilé nyárson, gombával, sárgadinnyével

Sertésfilé nyárson receptünk hozzávalói

  • 80 dkg sertésszűz,
  • só,
  • bors,
  • 2 db hagyma,
  • 1 db cukkini,
  • 8 db paradicsom (koktél),
  • 20 dkg gomba (róka),
  • 40 dkg dinnye (sárga),
  • 10 dkg vaj, kenyér
Sertésfilé nyárson, gombával, sárgadinnyével

Sertésfilé nyárson, gombával, sárgadinnyével

A sertésszüzet lehártyázzuk, majd vastagabb érmékre vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük.

A cukkinit, a vöröshagymát szintén nagyobb darabokra vágjuk. A rókagombát megmossuk, a sárgadinnyét gerezdekre szeleteljük, héját levágjuk.

A fanyársakra felfűzzük a paradicsomot, felváltva a hússal, úgy, hogy a hús mindig vízszintesen helyezkedjen el. Vajon megsütjük a nyársakat.

Ha otthon készítik el ezt az ételt, akkor a hús zsiradékában javaslom elkészíteni a ragut. A műsorban külön serpenyőben vajat olvasztunk, hagymát pirítunk beletesszük a szeletelt rókagombát petrezselyemzölddel, fehérborral, sárgadinnyével összepörgetjük, és a húsnyársra tálaljuk.

Tálalásnál alulra kerül a fehér kenyér, rá a nyárs, majd a rókagombás sárgadinnyeragu.

Sárgadinnye? Mi legyen belőle?

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertésfilé nyárson, gombával, sárgadinnyével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.