Sertésfilé nyárson sütve rókagombával, sárgadinnyével

A Sertésfilé nyárson sütve rókagombával, sárgadinnyével recept hozzávalói

  • l80 dkg sertésszűz,
  • só,
  • bors,
  • 2 db vöröshagyma,
  • 1 db cukkíni,
  • 8 db koktélparadicsom,
  • 20 dkg rókagomba,
  • 40 dkg sárgadinnye,
  • 10 dkg vaj,
  • fehérkenyér,
  • 4 db fapálcika

 

Sertésfilé nyárson sütve rókagombával, sárgadinnyével

Sertésfilé nyárson sütve rókagombával, sárgadinnyével

 

A sertésszüzet lehártyázzuk, majd vastagabb érmékre vágjuk, fűszerezzük. A cukkínit, a vöröshagymát szintén nagyobb darabokra vágjuk.

A rókagombát megmossuk, a sárgadinnyét gerezdekre szeleteljük, héját levágjuk. A fanyársakra felfűzzük a paradicsomot felváltva ahússal, úgy, hogy a hús mindig vízszintesen helyezkedjen el.

Vajon megsütjük a nyársakat. Ha otthon készítik el ezt az ételt, akkor a hús zsiradékában javaslom elkészíteni a ragut.

A műsorban külön serpenyőben vajat olvasztunk, hagymát pirítunk beletesszük a szeletelt rókagombát petrezselyemzölddel, fehérborral, sárgadinnyével összepörgetjük, és a húsnyársra tálaljuk.

Alul a fehér kenyér, rá a nyárs, majd a rókagombás sárgadinnyeragu.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Sertésfilé nyárson sütve rókagombával, sárgadinnyével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.