Sertésfilé színes burgonyaköntösben

A sertésfilé színes burgonyaköntösben recept hozzávalói

4 x 16 dkg sertésszűz, só, bors, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 dl olívaolaj, 50 dkg burgonya, 5 dkg sárgarépa, 5 dkg cukkini, 4 db tojás, 2 evőkanál tejföl, 4 adag salátaköret

Sertésfilé színes burgonyaköntösben

Sertésfilé színes burgonyaköntösben

 

A sertésfilé színes burgonyaköntösben recept elkészítése

 

Van, aki a bundázott húsokra esküszik – megértem őket, mert én is nagyon szeretem -, és szerencsére ötletekből itt sem lehet kifogyni. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

Először is a sertésszűzből érméket vágunk, ízesítjük. Közben a reszelt burgonyához reszelt cukkinit és sárgarépát teszünk, majd tojást, tejfölt, és sóval, borssal ízesítjük. Az elkészült masszában fogjuk megforgatni a lisztezett sertésérméket, majd olívaolajban megsütjük.

Mi most salátakörettel tálaljuk, de természetesen hagyományos köretet is adhatunk hozzá, ízlés szerint. A salátára én azért gondoltam, mert a burgonyaköntös eleve ad már egy kis többletet a sertésérméknek.

Nem vagyunk azonban egyformák. Sokszor szoktam mondani: ezek a receptek alapötletek, amelyeket mindenki a maga ízlésére formálhat (persze azért sem haragszom, ha valaki így „egy-az-egyben” próbálja ki őket).

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy salátaötletért!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertésfilé színes burgonyaköntösben
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.