Sertésgulyás sztrapacskával

Hozzávalók, sertésgulyás sztrapacskával

70 dkg sertésköröm, csülök,
10 dkg mangalicazsír,
10 dkg vöröshagyma,
fokhagyma,
kömény,
fűszerpaprika,
1 db zöldpaprika

A sztrapacskához:

25 dkg burgonya,
15 dkg liszt,
1 db tojás,
12 dkg juhtúró,
1 dl tejföl,
5 dkg pörc, azaz sült kockaszalonna

 

Sertésgulyás sztrapacskával

Sertésgulyás sztrapacskával

 

A sertésgulyás sztrapacskával recept elkészítése

A gulyás receptje

 

Mangalicazsíron a finomra vágott vöröshagymát és a kockára vágott  paprikát üvegesre hevítjük. Rátesszük az aprított fokhagymát, kicsit áthevítjük, majd rátesszük a fűszerpaprikát. Oldjuk a színét, és felengedjük vízzel. Kiforraljuk, őrölt köménnyel, sóval ízesítjük.

A körmöt megtisztítjuk, megpörzsöljük, megmossuk, rátesszük a pörköltalapra. Ételízesítőt adunk hozzá. Rövid lén pároljuk. Ha a köröm félpuha, rusztikus darabokra vágott zellerszárat adunk hozzá, és készre pároljuk. A sertéskörömhöz aktuális árat itt találnak, a csülökhöz pedig itt.

 

A sztrapacska receptje

 

A megtisztított burgonyát apró lyukú reszelőn lereszeljük. Ízesítjük törött borssal, sóval. Hozzáadjuk a tojást, és annyi lisztet, vizet, hogy galuska állományú legyen. Galuskaszaggatóval a kikevert tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük. Ha feljön a tészta a víz tetejére, kiszedjük. Forró szalonnazsíron átforgatjuk.

Felhalmozzuk a tálra. Megszórjuk juhtúróval, meglocsoljuk tejföllel, végül megszórjuk még a sült szalonnával is. A sztrapacska mellé tálaljuk a körmöt a zellerszárral.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertésgulyás sztrapacskával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.