Sertésgulyás sztrapacskával

A sertésgulyás sztrapacskával recept hozzávalói

70 dkg sertésköröm, csülök, 10 dkg mangalicazsír, 10 dkg vöröshagyma, fokhagyma, kömény, fűszerpaprika, 1 db zöldpaprika

A sztrapacskához:

25 dkg burgonya, 15 dkg liszt, 1 db tojás, 12 dkg juhtúró, 1 dl tejföl, 5 dkg pörc, azaz sült kockaszalonna

Sertésgulyás sztrapacskával

Sertésgulyás sztrapacskával

 

A sertésgulyás sztrapacskával recept elkészítése

Ma a hagyományos konyha rejtelmeibe kalauzoljuk Önöket, egy igazi gazdag recepttel. Nem könnyű étel, aki szereti az ilyen típusúakat, azokat nem kell győzködni. Aki valami csoda folytán nem kóstolta volna még, tegye meg most! Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

 

A gulyás receptje

 

Mangalicazsíron a finomra vágott vöröshagymát és a kockára vágott  paprikát üvegesre hevítjük. Rátesszük az aprított fokhagymát, kicsit áthevítjük, majd rátesszük a fűszerpaprikát. Oldjuk a színét, és felengedjük vízzel. Kiforraljuk, őrölt köménnyel, sóval ízesítjük.

A körmöt megtisztítjuk, megpörzsöljük, megmossuk, rátesszük a pörköltalapra. Ételízesítőt adunk hozzá. Rövid lén pároljuk. Ha a köröm félpuha, rusztikus darabokra vágott zellerszárat adunk hozzá, és készre pároljuk. A sertéskörömhöz aktuális árat itt találnak, a csülökhöz pedig itt.

 

A sztrapacska receptje

 

A megtisztított burgonyát apró lyukú reszelőn lereszeljük. Ízesítjük törött borssal, sóval. Hozzáadjuk a tojást, és annyi lisztet, vizet, hogy galuska állományú legyen. Galuskaszaggatóval a kikevert tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük. Ha feljön a tészta a víz tetejére, kiszedjük. Forró szalonnazsíron átforgatjuk.

Felhalmozzuk a tálra. Megszórjuk juhtúróval, meglocsoljuk tejföllel, végül megszórjuk még a sült szalonnával is. A sztrapacska mellé tálaljuk a körmöt a zellerszárral.

 

Egy csirkecomb receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertésgulyás sztrapacskával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.